Marvin de Jong terug naar Schelluinen

schelluinen • Marvin de Jong is komend voetbalseizoen weer te bewonderen bij derdeklasser Schelluinen. De Jong, opgeleid in Hoornaar bij SteDoCo, speelde al een drietal jaren in de senioren bij de blauwwitten. In 2017 stapte hij over naar Heukelum, waar hij op Vriezenwijk twee jaar in de hoofdmacht speelde. De inmiddels 24-jarige speler wordt herenigd met zijn oude voetbalmaten. Want De Jong (24) ontmoet op Scalune niet alleen zijn oudere broer Colin, maar ook oud-SteDoCo spelers Roy Stuiver, Damien de Jong en Robin Zonneveld Piek.


Kevin Korrel kiest voor Schelluinen

schelluinen • Zaterdagderdeklasser Schelluinen is de selectie met het oog op volgend seizoen flink aan het versterken. De volgende nieuweling die zich aandient is Kevin Korrel. De 22-jarige aanvallend ingestelde middenvelder, van origine afkomstig van vv Groot-Ammers, komt over van eersteklasser Nieuw-Lekkerland. Korrel had diverse aanbiedingen, maar koos voor die van Schelluinen.


Eddy Korevaar ditmaal snel klaar

giessenburg • In de 28e ronde van de schaakcompetitie van De Giessen en Linge won Eddy Korevaar van Arjan Uittenbogerd. Na zijn marathonpartij van een week eerdere was Korevaar ditmaal als eerste klaar. Henk Boot liet zich aanvankelijk verrassen door en frivool loperoffer van Hans Karelse, maar kwam in het eindspel toch tamelijk eenvoudig tot winst.

Overige uitslagen: Bram Capelle-John Dessens 1-0, Huig Viser-Peter van Galen 1-0, Marc Couwenberg-Tony Else 0-1, Bert van Geldere-Ernst Delwel 0-1.


Triade hervat met overwinning

nieuwpoort • Triade heeft de veldcompetitie zaterdag hervat met een 16-12 overwinning op concurrent Olympia. Een zege die de Nieuwpoortse korfballers wat lucht geeft ten opzichte van de degradatieplaats. Beide ploegen hadden moeite met de warmte. Niettemin was Triade in staat om in de tweede helft gas te geven en het verschil te maken.


Nieuwe impuls zomercompetitie met startklasse

regio • De zomercompetitie van RC Jan van Arckel krijgt een nieuwe impuls. Omdat de snelheid in de B-groep van de 'regiorecreanten' de afgelopen jaren behoorlijk omhoog is gegaan, is met ingang van dit seizoen begonnen met een startklasse.

De A- en B-categorie rijden voortaan in de Funklasse, waarvoor gedurende het seizoen een klassement wordt bijgehouden. De startklasse wordt hieraan toegevoegd: een laagdrempelig alternatief voor inwoners van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden die incidenteel een koers rijden. Primaire doel is om de deelnemers kennis te laten maken met het wedstrijdelement van de wielersport. De zomercompetitie bestaat uit negen wedstrijden voor de Funklasse en zeven wedstrijden voor de startklasse. Vrijdagavond 3 mei is er op het parcours van RC Jan van Arckel in Arkel startklasse-clinic (18:00 uur), gevolgd door een koerskennismaking (19:00 uur) en het clubkampioenschap voor basisleden (19:30 uur).