Korevaar 41e in Amstel Gold Race

berg en terblijt/groot-ammers • Jeanne Korevaar is zondag als 41e gefinisht in de Amstel Gold Race Ladies Edition, op 5:10 min. van winnares Katarzyna Niewiadoma. De Poolse bleef Annemiek van Vleuten nipt voor. Marianne Vos, ploeggenote van Korevaar, eindigde met tien seconden achterstand als derde.


Robin Chaigneau: 'Prachtig om er weer bij betrokken te zijn'

meerkerk • In de dertiende editie van de Arno Wallaard Memorial was ook Robin Chaigneau in de koers. Ditmaal als ploegleider van de continentale ploeg Metec TKH. "Zo'n twintig dagen per jaar doe ik dit bij de ploeg waarvoor ik vroeger ook heb gereden", aldus de oud-Meerkerker. "In deze koers door de Alblasserwaard kan ik ze goed adviseren. Ik reed 'm immers zelf ook een keer of acht. Bij de junioren en bij de Elite/Beloften."
Chaigneau die over een sterke eindsprint beschikte, reed in zijn eerste AWM bij de, zoals hij het noemt, 'grote mannen' meteen ook zijn beste uitslag. "In de top tien. Ik dacht zevende of achtste. Ik vind het prachtig om vandaag weer bij deze koers betrokken te zijn", bekende de oud-renner, die inmiddels dagelijks binnen het basisonderwijs voor de klas staat. Woonachtig is in Vuren en samen met zijn vriendin geniet van hun éénjarig zoontje Louren. Overigens werd David Dekker met een tiende plaats zijn bestgeklasseerde renner.


Ian Spenkelink wint Juniorenkoers AWM

meerkerk • In een supersnelle finale van de AWM Junioren stond er geen maat op Ian Spenkelink. De jonge renner uit Nijverdal reed vanuit de laatste bocht op kop en bleef zijn jagende achtervolgers voor.

Roe van Sintmaartensdijk uit Zuidland zag die bui al hangen. "Ian trok de sprint al vroeg aan en bleek op het laatst nog kracht genoeg te hebben." De Zoetermeerse renner Loe van Belle van Streetjump werd winnaar van het sprintklassement en had op het eind zijn krachten verspeeld. "Misschien heb ik teveel energie gebruikt. Onverwachts zat ik telkens bij de spaarzame uitvallen en als je dan ook regelmatig de sprint wint, ga je dat wel voelen. Vorige week werd ik tweede in de Zuiderzeeronde, een eerste plaats had vandaag niet misstaan. Maar helaas."

Winnaar Spenkelink glunderde van oor tot oor. "Mijn ploeggenoten Steyn Lamberink en Lars Boven hebben uitstekend werk voor mij verricht. Lars trok de sprint heel goed aan, die kon ik bijna niet weggeven." Speaker Van der Linden somde zijn voorgangers op. "Ik hoop ooit ook zo goed te worden als Kreder, vVn Schip en Jakobsen. De overwinning is in ieder geval een mooi begin", genoot Ian Spenkelink.


Niels Boogerd 15e in Werkendam

werkendam/regio • Meerkerker Niels Boogerd was met een vijftiende plaats de beste regiorenner in de Ronde van Werkendam, die traditiegetrouw op Paasmaandag wordt verreden. Jarri Stravers (Groot-Ammers) werd achttiende, Max de Jong (Giessenburg) 22e, Bart van den Berg (Wijngaarden) 27e en Noah de Groot (Ottoland) 28e. Youp Havermans won, voor Mitchell Huenders en Sven van Luijk.