Dertig boetes voor te snel rijden

alblasserwaard • De politie deelde afgelopen week in de Alblasserwaard dertig bekeuringen uit voor te snel rijden. Aan de Gelkenes te Groot-Ammers, ter hoogte van zwembad De Dompelaar, werd gecontroleerd naar aanleiding van klachten en eerdere waarnemingen. Vier bestuurders kregen een bon. Hier werden 4 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 78 kilometer per uur, terwijl 60 het maximum is.

Aan de Melkweg in Langerak bekeurden de agenten zeventien bestuurders, waarbij opvallend deel meer dan 30 kilometer per uur te hard reden. 'Meerdere snelheden van 90, 92 en 97 kilometer per uur leken daar nu wel normaal', meldt de politie. 'De laatste snelheid (97) werd gereden door een 39-jarige man uit Gorinchem.'

Op de provincialeweg N214 bij Noordeloos deelde de politie negen bekeuring uit. Ook bij de permanente snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ter hoogte van de Middenweg ging met nauwelijks van het 'gas'. Een 38-jarige man uit Utrecht reed daar met 87 kilometer per uur het kruisingsvlak over.


Eerste palen Peur-sum en Giessenhal

giessenburg • Op vrijdag 3 mei worden de eerste palen van zowel de voetbalaccommodatie van Peursum als De Giessenhal op de activiteitenzone in Giessenburg geslagen. Piet Kuipers en Piet Post zullen de eerste paal slaan van de accommodatie van Peursum. Deze vrijwilligers staan symbool voor alle vrijwilligers waar de voetbal al vele jaren op kan bouwen. Ben Klieverik en Koos Beentjes slaan voor Vridos, de hoofdgebruiker van de sporthal, mede namens SGG (eigenaar pand) en de Til Groep, de eerste paal van de De Giessenhal de grond in. De partijen verwachten dat 'De Giessenhal' in februari 2020 wordt opgeleverd. De sporthal kan daarna gereed worden gemaakt voor ingebruikname.


Afsluitingen N216

alblasserwaard • De provincie Zuid-Holland voert vier avonden en nachten herstelwerkzaamheden uit aan het asfalt op de N216. Dit gebeurt tussen 6 en 9 mei op drie verschillende delen van de N216 waar scheuren in het wegdek zijn ontstaan. De weg is dan gefaseerd afgesloten voor verkeer. Het gaat daarbij om 6 mei van 20.00-06.00 uur tussen de Veersedijk en Nieuwpoortseweg; 7 mei van 20.00-6.00 uur tussen de Veersedijk en Nieuwpoortseweg; 8 mei van 20.00-06.00 uur tussen de Melkweg en de N214; 9 mei van 20.00-06.00 uur tussen de N214 en de Doetseweg.


File op A27

noordeloos • Op de A27 bij Noordeloos vond dinsdag aan het begin van de avond een ongeval plaats. Dit gebeurde op de rijbanen in de richting van Gorinchem. De linkerrijstrook werd enige tijd afgesloten. Er ontstond een kilometerslange file.