Afbeelding
Foto:

Gematigde huurverhogingen

regio • Ruim 90 procent van de huurders van woningcorporatie KleurrijkWonen, actief in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, krijgt met 1,4 procent een gematigde huurverhoging.

Met deze huurverhoging ontziet KleurrijkWonen, net als de afgelopen jaren, huurders met een laag huishoudinkomen. "Wij houden rekening met de betaalbaarheid van onze woningen voor de laagste inkomens en de groep die wat meer verdient maar al een hoge huur betaalt. Tegelijkertijd subsidiëren wij de hoge inkomens, die een lage huurprijs hebben, niet", aldus KleurrijkWonen.
Het gematigde huurverhogingspercentage van 1,4 procent is van toepassing voor huurders met een huishoudinkomen tot 42.436 euro, AOW gerechtigden en grote gezinnen ongeacht hun inkomen. Wettelijk toegestaan is 4,1 procent. Huurders met een inkomen boven 42.436 euro die een sociale huurwoning huren (tot € 720,42), krijgen de wettelijk toegestane huurverhoging van 5,6%. Wel met een kanttekening; huurders die op dit moment al een huur hebben die hoger is dan € 651,03 krijgen een huurverhoging van 4,2%. De gemiddelde huurverhoging per 1 juli komt bij KleurrijkWonen uit op ongeveer 1,6%. Dit komt overeen met een van de afspraken uit het Sociaal Huurakkoord.