Salon Molenlanden

bleskensgraaf • Salon Molenlanden houdt op woensdag 15 mei een bijeenkomst in Graafzicht aan de Burgemeester Dekkingstraat 1 in Bleskensgraaf.

Salon Molenlanden organiseert informatieve avonden rondom diverse thema's en onderwerpen voor alle mantelzorgers in Molenlanden. Daarnaast zijn professionals, vrijwilligers en andere belangstellenden ook van harte welkom. Op 15 mei komt de Rabobank vertellen over het thema ouderen en geld. De avond begint om 19.30 uur met een inloop vanaf 19.00 uur. Om 21.00 uur wordt de avond afgesloten.


Opbrengst collecte

regio • De onlangs gehouden collecte voor de Hartstichting heeft in Leerbroek 666,80 euro opgebracht. In Lexmond was de opbrengst 2125 euro, ruim 200 euro meer dan vorig jaar.


Waardeburghse Wandeltocht

regio • Op zaterdag 18 mei organiseert Waardeburgh de eerste Waardeburghse Wandeltocht, een gezellige en sportieve dag voor alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Waardeburgh en andere wandelliefhebbers. U kunt kiezen uit routes van 10, 25 en 40 kilometer.

Aanmelden kan via www.waardeburgh.nl/wandeltocht. Na de aanmelding ontvangt men praktische informatie, zoals starttijden en de start- en finishlocaties. Deelname aan de Waardeburghse Wandeltocht kost € 7,50 (10 kilometer), € 12,50 (25 kilometer) of € 15 (40 kilometer).


Dierenambulance zoekt vrijwilligers

regio • Stichting Dierenambulance Vianen en omstreken heeft onlangs de dierenambulance van Stichting De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland overgenomen. Daardoor rijdt deze dierenambulance nu voor de gehele gemeente Molenlanden.

Bij de Dierenambulance Vianen werken 47 vrijwilligers. Nu er een nieuw gebied bij is gekomen, zijn er meer mensen nodig. "We zoeken ongeveer 25 nieuwe vrijwilligers", vertelt Gerrit de Boom van de dierenambulance. "De Kattenmand had namelijk maar vier mensen om de ambulance te bemannen. Wij rijden in twee ploegen per dag en er moeten altijd twee mensen per ambulance zijn. Dus zijn er vier mensen per dag nodig. Vrijwilligers hoeven maar één of twee dagdelen per maand beschikbaar te zijn."

Voor meer infromatie of aanmelding: 06-51111290. Dit nummer kan ook gebeld worden voor meldingen voor de dierenambulance.


Expositie over vroeger speelgoed

arkel • 'Toen was het nog zo' is de naam van de nieuwe expositie over speelgoed, spelen en spelletjes bestrijkt een periode van ruim 50 jaar uit de vorige eeuw, die tot 13 juli te zien is in Museum Het Kaaspakhuis aan de Folkertsstraat 2a in Arkel.

Onder meer te zien zijn de proppenschieter, kleipoepers, het aardappelmannetje en niet te vergeten de diverse gezelschapsspellen.
Het museum is elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en dinsdags van 09.30 tot 12.00 uur en van 19.30 tot 21.00 uur geopend.