Groot-Ammers wint pittig potje

groot-Ammers • Het ging andermaal niet van een leien dakje, maar uiteindelijk bleven de drie punten op Gelkenes na de 3-1 winst op Kerkwijk. "Uit hadden we ook moeite met deze goed voetballende tegenstander. Vandaag ook, zeker toen we na een kwartier spelen op achterstand kwamen", aldus Ferry van Dijk, trainer van Groot-Ammers. Toch wisten zijn manschappen net voor rust op voorsprong te komen. Bas de Vos benutte een terecht gegeven pingel en goudhaantje Abel van As was in blessuretijd trefzeker. "In de tweede helft verzaken we de 3-1 te maken en dus bleef het spannend. Ik zat tenminste op het puntje van mijn stoel." Tot Jan-Willem Renes profiteerde van een te ver voor zijn doel staande Kerkwijkse keeper.


Peursum witheet op scheids Cakir

tilburg • Peursum was in de tweede helft hard op weg om de 2-0 ruststand volledig weg te poetsen. Na twee goals van Marck de Heer en Sjoerd den Boer was de 2-3 een kwestie van tijd. Maar scheidsrechter Cakir dacht daar volkomen anders over en floot in de 80e minuut voor het einde. "Ondanks alle pogingen om hem te overtuigen, ook door Willem II, bleef hij bij zijn standpunt. Onbegrijpelijk en moeilijk te accepteren, zeker omdat wij na een zeer slappe eerste helft in de winning mood waren. Een overwinning had ons geholpen richting de top 3", aldus een na afloop nog boze Peursum-trainer Ton Heijstek.


SV Noordeloos laat MVV'58 ontsnappen

noordeloos • Net als vorige week tegen Groot-Ammers, gaf ook MVV'58 de complimenten aan de ploeg van Erwin Verheij. "We horen wekelijks dat we niet meer het lelijke eendje zijn, maar een goede pot voetbal op de mat weten te leggen", weet Verheij, die Arie van Steenis na een 0-1 ruststand de gelijkmaker zag scoren. "Ook MVV'58 kwam met knikkende knieën op bezoek en sloeg uiteindelijk een kruisje een paar minuten voor tijd, toen ze op voorsprong kwamen."


Revanche SteDoCo op Harkemase Boys

hoornaar • SteDoCo boekte aan de Groeneweg een mooie, maar zeker ook verdiende zege op subtopper Harkemase Boys. Met 4-1 gingen de Friezen terug naar het hoge Noorden. "We hebben ons gerevancheerd ten opzichte van de uitwedstrijd", vond SteDoCo-trainer Gijs Zwaan. Al na zeven minuten wist Vincent Verheul het net te vinden. Nog voor rust leek de wedstrijd, na goals van Joran Schröder en Bryan Jongeneel, te zijn gespeeld. Maar de 3-1 vanaf elf meter, net voor de pauze, gooide roet in het Hoornaarse eten. "Het was even spannend, maar gelukkig scoorde Gytano dos Santos kort na het begin in de tweede helft 4-1", aldus Zwaan.


Knappe zege Lekvogels

lexmond • De mannen van trainer Ton Delfgou boekten een knappe en verdiende zege op het op een nacompetitieticket azende Herovina. Beide ploegen waren halverwege in evenwicht. In deel twee nam de thuisploeg brutaal het heft in handen en liep het toch wel verrassend uit naar een fraaie 3-1. Swen van Dorp (2x) en Jesse Kersbergen waren de doelpuntenmakers. "Swen was er vorige week niet bij, vandaag wel en dat scheelt aanzienlijk.".