Dure nederlaag voor Ameide tegen SVW

ameide • Op het eigen sportpark verloor Ameide zaterdag wat geflatteerd van concurrent SVW: 2-4. Ameide kwam via Dennis Tamming nog wel op 1-0, maar vijf minuten later was die stand alweer recht getrokken door Hicham Farhou. De bezoekers pakten in deel twee zelfs een 1-3 voorsprong, waarna Ameide met een man meer nog wel tot 2-3 terug kwam dankzij Bas de Kruijk. De 3-3 hing in de lucht, maar de zesde goal viel uit eindelijk aan de andere kant binnen: 2-4. Trainer Gert-Jan Westerhout hield hoop op resultaat, maar het mocht niet baten. "Zuur, maar een punt had qua spelbeeld misschien ook te veel geweest. Nog drie keer knallen en dan gaan we zien waar het eindigt."


SV Meerkerk wint ook bij Hardinxveld

hardinxveld • Na eerdere overwinningen op Schelluinen, De Alblas en Arkel won SV Meerkerk zaterdag ook van Hardinxveld: 1-2. Voor de ploeg van trainer Gerrie Schaap scoorden Mechiel van Zessen (strafschop) en Daan van der Leun. Door de zege staat het elftal trainer Gerrie Schaap met nog drie duels te gaan op zes punten afstand van VVAC, dat de nacompetitieplek in handen heeft. Aanvoerder Thijs van Klij schat de kansen op directe handhaving groot in. "Onze doelstelling is na een matige eerste seizoenshelft om zo snel mogelijk veilig te spelen. We zijn goed op weg. Het zou leuk zijn als we nog een paar plekken kunnen stijgen."


Verlies bij IFC deert De Alblas niet

hendrik-ido-ambacht • De Alblas ging zaterdag met een flink gewijzigd elftal met 2-1 onderuit bij laagvlieger IFC. De ogen bij de ploeg van trainer John den Dunnen waren dan ook al gericht op het duel van afgelopen maandag, waarin het Groote Lindt in de strijd om de periodetitel trof. Voor De Alblas, waar enkele A-junioren hun debuut maakten, was Rhaudi Diamant trefzeker.