VVAC eenvoudig langs angstgegner Streefkerk

ottoland • In de strijd om de nacompetitie direct te ontlopen deed VVAC zaterdag wat het moest doen. Streefkerk, dat zich de afgelopen jaren ontpopte als een ware angstgegner, werd op sportpark De Put relatief eenvoudig verslagen: 4-1.

De basis voor die overwinning werd door de Ottolanders in de eerste helft gelegd. Eerst werd een doorgekopte bal van Joran Houweling op juiste waarde geschat door aanvaller Bart Koomans (1-0), waarna diezelfde Koomans er nog voor rust ook 2-0 van maakte. VVAC-doelman Matthijs de Hoop wist vlak voor het rustsignaal nog een knap penalty van Streefkerk-spits Andy van Vugt te keren, na een ietwat makkelijk gegeven strafschop.

Een kleine vijf minuten na de thee leek het duel helemaal gespeeld, nadat Houweling een fraai aangesneden vrije trap van Tom den Besten fraai tot doelpunt promoveerde. Invaller Joeri Korevaar zorgde een kleine tien minuten voor tijd ook nog 4-0, en rake afstandsknal van Bert Buizert was enkel nog van invloed op de statistieken: 4-1.

VVAC-trainer Marten Boverhof toonde zich opgelucht na de overwinning. "Met nog drie duels te spelen houden we de druk op SV Meerkerk, dat we bovendien nog tegenkomen. Alles is nog mogelijk." Zijn collega Raymond Sponselee van Streefkerk vond de uitslag vooral geflatteerd. "Het had in mijn ogen ook 4-4 of 5-5 kunnen worden. Het verschil is dat zij hun kansen wel benutten en wij niet."