Feest vanwege lustrum Wingerds Hof

wijngaarden • Dorpshuis Wingerds Hof in Wijngaarden bestaat dit jaar vijf jaar en dat wordt gevierd in het dorp.

De komende Koningsdag en dan met name de voorafgaande dagen staan bijna geheel in het teken van dit eerste lustrum van het multifunctionele gebouw, dat als eerste dorpshuis in de toenmalige gemeente Molenwaard zelfstandig werd en op eigen (financiële) benen moest staan.

Gelukt

Het is Wingerds Hof gelukt om zelfstandig en zonder financiële bijstand van de gemeente te functioneren. De activiteiten, die niet alleen voor de dorpelingen bestemd zijn maar voor iedere belangstellende, starten op woensdag 24 april om 19.00 uur met een korenavond.

Open Eettafel

Op donderdag 25 april vanaf 12.00 uur is er een Open Eettafel, gevolgd door kinderactiviteiten (tot twaalf jaar) om 14.00 uur en een verenigingsavond vanaf 19.30 uur.

Op vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur is er een Casino-avond voor iedereen vanaf achttien jaar en op zaterdag 27 (Koningsdag) starten de activiteiten om 10.00 uur met de aubade. Om 10.30 uur starten de kinderactiviteiten, met ook om 10.30 uur koffie met tompouce voor iedereen vanaf dertien jaar.

Vanaf 13.45 uur is er een Streetrace in verschillende (leeftijds)categorieën. 's Avonds vanaf 20.00 uur treedt Niks aan de Zeis op (vanaf dertien jaar) en om 21.00 uur is er een verloting.

In Het Kontakt van volgende week staat een overzicht van alle activiteiten in de regio die plaatsvinden in het kader van Koningsdag.