NDV eervol uit beker

nieuwland • In de halve finale van de ZHZ-dambeker verloor NDV eervol met 5-3 van het Hoornaarse VGO, dat met twee spelers uit de landelijke ereklasse aantrad. Tegen één van hen liet Ko Heikoop een uitstekende remise noteren. Pelle Sterk en Jan Alting speelden eveneens remise, maar Alb. v.d. Berg verloor zijn partij.


Kooij en De Jong in de herkansing

nieuwland • Door de winst van Cees J. de Jong op Harry Kramer is de samenstelling van het eerste team van NDV voor volgend seizoen nog niet helemaal bekend. Pelle Sterk, Alb. van de Berg, Ko Heikoop, Jan Alting en Wim 't Lam zijn zeker van hun zaak. Voor de laatste plek in het eerste damzestal zullen De Jong en Bert Kooij nog een barrage spelen.


Albert Stek doet stapje terug

sliedrecht/ameide • Middenaanvaller Ian de Bus en passer-loper Albert Stek hebben zaterdag hun laatste wedstrijd gespeeld voor de hoofdmacht van Sliedrecht Sport. Beiden verruilen, mede in verband met hun maatschappelijke carrières, de allerhoogste trede binnen de blauw-witte club voor Heren 2, dat in de Eerste Divisie uitkomt. "Ik heb genoten van ieder seizoen, moment en minuut in Heren 1", zegt Ameidenaar Albert Stek (ex-AVVA). "Ik doe nu een stapje terug, maar zeker niet om af te bouwen, want we zetten volgend seizoen de Road to the Topdivisie in!"


Lekpongers tweede

ameide • Ondanks een 4-6 nederlaag tegen Sliedrecht is Lekpongers als tweede geëindigd in de competitie. Henk de Gans scoorde voor de Termeise tafeltennissers twee punten en won samen met Matthijs Melkert ook het dubbelspel. Het vierde punt kwam op naam van Erik de Muinck. De toekomst van het eerste team is overigens onzeker nu Melkert aangegeven heeft te gaan stoppen. Er moet dus nog een speler bij (niveau 2e klasse), maar Lekpongers heeft die niet in de eigen gelederen.


Volley Meerkerk neemt afscheid van Heikoop en 't Lam

meerkerk • De mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 heeft vrijdagavond afscheid genomen van Johan Heikoop en Kees 't Lam, die volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de selectie. Dat ging gepaard met een 4-0 overwinning op VCN 2, waardoor de geelzwarten in de 1e klasse als vijfde zijn geëindigd. Volley Meerkerk gaf meer servicedruk dan de tegenstander en speelde ook wat slimmer.


HTV veilig

hoornaar • HTV pakte in de laatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen een punt van kampioen Nileta. Jonatan den Breejen redde de Hoornaarse eer. Het punt bleek voldoende voor handhaving in de vijfde klasse.


SVW versterkt zich met Hammouti

gorinchem • De Gorinchemse zaterdagderdeklasser SVW heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Mohamed Hammouti. De 31-jarige verdediger komt over van eersteklasser LRC Leerdam.