SteDoCo onderuit in Amsterdam

amsterdam • SteDoCo leed een onverwachte nederlaag. De amateurs van Ajax waren met 4-2 te sterk. "Een mentaliteitskwestie", oordeelde SteDoCo-trainer Gijs Zwaan na de nederlaag. "Op het middenveld werd slecht gedekt, waardoor de ruimten te groot werden. Heel vervelend, we hadden ons vaster in het linkerrijtje kunnen spelen." Na de openingsgoal van Bryan Jongeneel maakten de Amsterdammers net voor rust gelijk, om vrijwel direct na de helftwisseling op voorsprong te komen. Vincent Verheul trok een kwartier voor tijd de stand weer gelijk. In de slotfase ging niet SteDoCo, maar Ajax er met de buit vandoor.


Sam Versluis maakt het verschil

zwijndrecht • Ameide wist titelkandidaat Groote Lindt op het eigen Bakestein met 1-2 te verslaan. "Een terechte overwinning", vond Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. Er werd doelpuntloos gerust. "We hadden goudhaantje Sam Versluis op de bank zitten. Hij had niet getraind, maar was wel inzetbaar." Versluis scoorde halverwege de tweede helft de openingstreffer. De Lindt kwam dankzij nog wel op gelijke hoogte, maar de tweede goal van Versluis was een te grote mentale tik voor de thuisploeg.


Zoveelste verlies Schelluinen op rij

gorinchem • En weer stond Schelluinen met lege handen. Bij buurman SVW werd weliswaar nipt, maar wel verdiend met 1-0 verloren. Schelluinen-trainer Philip den Haan zuchtte diep. "Het was weer zo slecht en zo gemakkelijk. Het is een mentale kwestie, die is begonnen bij de thuiswedstrijd tegen VVAC van een flink aantal weken geleden. Strijd is er wel, maar lef ontbreekt. Het is veel te recreatief, te doods…Helaas wisten we de gelijke stand niet over de streep te trekken en omdat we ook na rust geen kans meer wisten te creëren, verloren we terecht. SVW had met enkele snelle counters kans op meer."


Peursum houdt zicht op plek 3

giessenburg • Na een prima eerste helft leek Peursum een zekere overwinning uit handen te geven. Met dank aan uitblinker Rody Korevaar bleven de punten toch in Giessenburg en houdt de vierdeklasser zicht op de derde plaats en op de nacompetitie. "Door een goal van Rody Korevaar gingen we heerlijk met 1-0 rusten. Daarna raakten we het spoor bijster en liep DOSKO uit naar 1-3. Ik weet niet wat er gebeurde, maar we gingen herboren voetballen", genoot Peursum-trainer Ton Heijstek ver na afloop. Via opnieuw Rody Korevaar (2x) en Marnik Korevaar trokken de Giessenburgers de zege naar zich toe.


Lekvogels verliest van MVV'58

meteren • In het Gelderse Meteren leed Lekvogels uiteindelijk nog een stevige 3-0 nederlaag. "Maar daar zag het lange tijd niet naar uit", vond Lekvogels-voorzitter Jan de Jong. "MVV'58 hanteerde vaak de lange bal. De blanco ruststand was dan ook terecht." Na een uurtje opende de gastheer de score. "Daarna kregen wij de overhand, maar verzaakten uit twee behoorlijke kansen te scoren. Het was wachten op de 1-1, maar helaas viel de goal aan de andere kant. In blessuretijd scoorde MVV'58 weer, waardoor de uitslag iets te hoog werd.