Afbeelding
Foto:

Programma's voor Koningsdag

goudriaan • Ook dit jaar brengt Het Kontakt een overzicht in de krant van de activiteiten op Koningsdag en de dagen eromheen. Oranjeverenigingen kunnen hun programma's opsturen naar redactie.alblasserwaard@kontaktmediapartners.nl. Opsturen naar de postbus van Het Kontakt kan ook: Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan.


Aanleg van drie rotondes op provinciale wegen

regio • Waarschijnlijk in september start de provincie met de aanleg van de rotonde op de N216 ter hoogte van Goudriaan. In 2021 staan bij de provincie nog twee rotondes in de N214 in de planning: bij Noordeloos ter hoogte van de Gorissenweg (bij de golfbaan) en bij de Middelweg (afslag naar Hoornaar). Deze aanleg maakt deel uit van het groot onderhoud van de N214 dat eerder in november is toegelicht tijdens twee informatieavonden van de provincie. Deze informatie over de aanleg van drie rotondes en andere voorgenomen werkzaamheden van de provincie de komende jaren, is gedeeld tijdens de informatieavond mobiliteit die op dinsdag 9 april in De Spil plaatsvond.

Er volgen de komende jaren nog meer wegaanpassingen op de provinciale wegen, zoals bijvoorbeeld aanpassing van de rotonde bij Oud-Alblas naar een turbo-rotonde.


Bekeuringen voor te snel rijden

regio • De politie heeft op maandag 8 april op verschillende plaatsen in de polder controles gehouden op snelheid en andere overtredingen.

Er werden 33 bestuurders bekeurd voor snelheden van 21 km per uur en hoger te hard. De waarnemers waren tevreden want er zat deze keer 'slechts' één 30-plus overtreding bij. Minder tevreden waren de waarnemers bij de rijdende wegwerkzaamheden op de Middenpolderweg te Streefkerk. Hier was de maximum snelheid 50 kilometer per uur. Tijdens deze werkzaamheden werden 8 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheden waren op de Melkweg in Langerak en de Peppelweg in Groot-Ammers.