• De wielertoertocht uit Groot-Ammers is op 28 augustus.
• De wielertoertocht uit Groot-Ammers is op 28 augustus. Foto:

Open wielertoertocht Groot-Ammers

groot-ammers • Op woensdag 28 augustus wordt vanuit Groot-Ammers een open wielertoertocht gehouden. Deze wielertoertocht is de editie Alblasserwaard van het drieluik Tochten der Frinten 2019.

Op woensdag 17 april is de eerste Tocht der Frinten in Apeldoorn en op woensdag 15 mei de tweede in het Brabantse Schijf. De samenwerking met Apeldoorn en Schijf is niet toevallig en vormgegeven in de Stichting SportFrinten die samen met de Sportcommissie Koninklijke Marechaussee (KMar) als medeorganisator optreedt. Eén van de doelen van de Stichting Sportfrinten is het bevorderen van de (wieler-) sport, mensen blijvend in beweging krijgen en dat alles zonder winstoogmerk waarbij opbrengsten als schenkingen aan goede doelen worden gedaan.

De Alblasserwaard is net als de andere twee regio's, een unieke en karakteristieke omgeving om tijdens de toertocht te ontdekken en van te genieten. Zeker daar de beoogde deelnemers vooral medewerkers zijn van Defensie en de Nationale Politie uit het hele land. Naast deze doelgroep is deelname aan deze toertochten voor iedereen mogelijk. De tochten in Apeldoorn en Schijf zetten de Veluwe en de grensstreek West Brabant op de kaart. In navolging van bekende grote wielerevenementen, noemen de organisatoren de drie aan elkaar gekoppelde wielertoertochten een 'masterreeks'. Neem je aan alledrie de tochten deel, met ieder een specifieke medaille, dan ontvang je in de Alblasserwaard naast je laatste medaille tevens het Masterinsigne. Je bent dan Master der Frinten 2019. Je kunt dus al fietsend 'master' worden in vier maanden. Inschrijven en meer informatie: www.sportfrinten.nl.