de Koepelkerk in Arkel
de Koepelkerk in Arkel Foto: Luuk van Sluis

The Passion live te volgen in Arkel

arkel • Via een livestreamverbinding is op donderdag 18 april de negende editie van The Passion live te volgen op een groot scherm in het Huis voor Iedereen bij de Koepelkerk in Arkel.

De Protestante Kerk van Arkel heeft gekozen voor deze presentatie op Witte Donderdag omdat samen kijken naar dit evenement een bijzondere beleving is. The Passion wordt dit jaar gehouden in de binnenstad van Dordrecht.

The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken met moderne liederen de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever.

Processie

De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad draagt.

De kerkdienst op Witte Donderdag is de eerste dienst die gehouden wordt in de aanloop naar Pasen. Ook op Goede vrijdag (19.30 uur) en op Stille Zaterdag (22.00 uur) zijn er diensten in de Koepelkerk. Meer nieuws over deze diensten is te vinden op de site van de PKN-gemeente Arkel (www.koepelkerkarkel.nl).

Broodmaaltijd

Voorafgaand aan de kerkdienst en de vertoning van The Passion wordt gezamenlijk een broodmaaltijd gehouden vanaf 18.00 uur in het Huis voor Iedereen, achter de Koepelkerk.

De kerk is open vanaf 19.15 uur, de dienst begint om 19.30 uur. Wie alleen The Passion wil zien is welkom vanaf 20.15 uur. De livestream op groot scherm start om 20.30 uur.