Tractor Pulling Event in Tienhoven aan de Lek

tienhoven • Stichting Tractor Pulling Meerkerk houdt zaterdag 20 april een test-, wedstrijd- en showevenement in Tienhoven.

De stichting heeft besloten de nog beschikbare middelen te investeren in de sport voor ontwikkeling. In 2019 worden er bij de NTTO twee nieuwe klassen geïntroduceerd. De Standaard XL klasse voor tractoren en de Trucks Standaard XL klasse. Omdat in de tractorpullingsport nauwelijks mogelijkheden zijn om te testen, heeft Tractor Pulling Meerkerk besloten een testdag te organiseren waarbij onder volledige wedstrijdcondities getest kan worden. Het wedstrijddeel bestaat uit de famueze bedrijvenklasse van Tractor Pulling Meerkerk. Nog één keer gaan acht bedrijven strijden om de titel 'sterkste Loonbedrijf van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden'.

Als laatste gaan een aantal deelnemers in de zwaarste klassen laten zien waartoe hun machines in staat zijn als er geen PK limiet wordt ingesteld. Dit is het showdeel - en voor de kenners - dit komt het dichtst bij de Deense klassen. De dag wordt afgesloten in de tent met een muziekje en een drankje. Dan worden ook de prijzen van de bedrijvenklasse uitgereikt.

Aanvang van het testen is 13:00 uur en rond 17:00 uur zal de bedrijvenklasse starten. De hele dag is gratis toegankelijk voor publiek. Locatie is ter hoogte van Tiendweg 16 te Tienhoven aan de Lek.