Kledingbeurs brengt 2500 euro op

ameide • De tweedehands kledingbeurs van Passage Ameide-Tienhoven is weer bijzonder goed verlopen en heet 2500 euro opgebracht. Dit keer is gekozen voor de volgende goede doelen die daarmee gesteund worden: Stichting Orhei (hulp aan kinderen in Moldavië), Bouwstenen voor de kerk in Copaceni Roemenie, Juba-TVET (een landbouwproject in Zuid-Soedan), Alpe d'HuZes team Noordeloos en Historische vereniging voor de expositie 'Schooltijd in Termeï'. Deze doelen krijgen allen 500 euro.


Schoonmaakactie

langerak • In Langerak wordt op zaterdag 13 april opnieuw een schoonmaakactie gehouden. De start is om 10.00 en er zijn handschoenen, prikstokken en vuilniszakken. Tot 12.00 uur wordt het dorp schoongemaakt, met als afsluiting heerlijke soep. Verzamelen is bij Marien en Gea van Andel aan de Menno van Coehoornsingel 28 in Langerak. Bij de vorige actie deden negen mensen mee. Voor meer informatie: 06-13486660.


Verkoop Eneco-aandelen levert VHL rond 50 miljoen op

vijfheerenlanden • Het college van de gemeente Vijfheerenlanden is van plan om zijn 95.787 aandelen Eneco te verkopen. De verwachte opbrengst ligt tussen de 47,9 en 55,6 miljoen euro. De opbrengst zal aan het vermogen van de gemeente worden toegevoegd. De gemeente kan het geld gebruiken om risico's af te dekken. Het geld kan eventueel nog wel eens goed van pas komen als straks de schadeclaim van Niemans Beton flink hoger uitvalt. Daar doet het college overigens geen uitspraken over. De exacte marktwaarde van Eneco is op dit moment overigens moeilijk te bepalen. Eneco is geen beursgenoteerde onderneming. "Een waardering op dit moment kent een hoge mate van onzekerheid", aldus het college.


Raad VHL buigt zich over Reilinghplein

leerdam • B&W van Vijfheerenlanden stellen voor in te stemmen met het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het Dokter Reilinghplein en hiervoor 1.545.000 euro uit te trekken. Op 9 mei wordt het plan behandeld in de raad. Volgens het ontwerp wordt het plein 'doorgetrokken' naar het station. De Stationsweg komt uit op het plein en wordt ingericht als een 30 kilometerweg. Het is de bedoeling komend najaar met de uitvoering van het project te starten.