Ledenvergadering De Donk

hoornaar • In gebouw De Donk aan de Lutsjeswaardsemiddenweg in Hoornaar wordt op dinsdag 23 april vanaf 20.30 uur een algemene ledenvergadering van De Donk in Hoornaar gehouden. Op het programma staan de verslagen, AVG en de verkiezing van bestuursleden. Aftredend en niet herkiesbaar zijn A. Haag en G van Oenen. Het bestuur stelt voor slechts één van deze te vervangen en wel door L Buizert. Tegenkandidaten kunnen, tot een uur voor aanvang van de vergadering, schriftelijk ingediend worden bij de secretaris. Ook de doe-dagen (voorstel 11 mei, 15 juni, 21 september) worden besproken.


Mensen met dementie bezoeken Gorcums museum

giessenlanden • Het Alzheimer Trefpunt Giessenlanden organiseert op vrijdag 17 mei een bezoek aan het Gorcums Museum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het bezoek begint met een lunch, waarna onder leiding de tentoonstelling Dromen over Bomen wordt bezocht. Hierbij staat de persoonlijke beleving van mensen centraal.

Het programma duurt van 12.00 tot 14.30 uur. De kosten bedragen 5 euro (die middag te voldoen). Voor meer informatie en/of opgave kan men contact opnemen met Arie Slob via 0183-581331 of mrarieslob@hetnet.nl.


Informatieochtend over Dorpskamer

noordeloos • In het nieuwe Dorpshuis van Noordeloosa an het Noorderplein 1 wordt op dinsdag 16 april van 10.00 tot 12.00 uur een informatieochtend gehouden over het starten van een Dorpskamer. René Heijboer als beheerder en het Dorpsberaad van Noordeloos zijn de initiatiefnemers hiervan. In de Dorpskamer zullen diverse activeteiten georganiseerd worden. De informatieochtend is bedoeld om de wensen op een rijtje te zetten en te zien wat er mogelijk is.

Gedacht kan worden aan een Repaircafé, koffie-inloopochtenden, handwerkochtenden, schaakclub, filmvoorstellingen, spelletjes, een mamacafé of cursusssen. Voor meer informatie: rene@dorpshuisnoordeloos.nl of www.facebook.com/dorpshuisvannoordeloos.


Workshop bloemschikken

hoornaar • Dinsdag 16 april is er in De Zes Molens in Hoornaar een workshop bloemschikken onder begeleiding van Iris van Iperen. De workshop begint om 14.00 uur in het restaurant. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 april bij de medewerkers van het restaurant. De kosten voor externen bedragen 25 euro per persoon (inclusief koffie/thee met wat lekkers).


Planten-, zaden- en stekjesruilbeurs

gorinchem • Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt op zaterdag 13 april een planten-, zaden- en stekjesruilbeurs. De ruilbeurs wordt gehouden bij het Omnia College, W. de Vries Robbéweg 27 in Gorinchem.

Vanaf 09.15 uur kunnen de planten worden uitgestald en bekeken. Om 10.00 uur start de ruilbeurs en wisselen de planten van eigenaar. De toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden.