'Scalune' vergooit het in drie minuten

schelluinen • Ondanks goed spel verloor Schelluinen met 2-1 van titelkandidaat Groote Lindt. "Na een wekenlange dip speelden we niet onaardig", zag trainer Philip den Haan. Dat viel hem alles mee, want hij moest veel positiewisselingen toepassen wegens enkele afwezigen. "De eerste helft gaf een positief gevoel, maar na rust vergooiden we het in drie minuten tijd." Op dat moment stond Groote Lindt al met tien man, maar wist toch te profiteren van een Scaluuns foutenfestival. Kort voor tijd schoot Robin Peursem nog wel de 2-1 binnen, maar die aansluitingstreffer kwam iets te laat.

Falend Streefkerk te nonchalant

hendrik-ido-ambacht • Streefkerk stond tegen IFC binnen een halfuur al met 3-0 achter en dat bleek niet meer te overbruggen. Het eindigde in 5-2. "We waren vanaf minuut één te nonchalant", constateerde Raymond Sponselee. "Via een kopbal van Andy van Vugt hoopten we nog terug te komen." In de tweede helft zette zijn ploeg IFC even vast. Na een rappe counter werd het echter 4-1 en was het over en sluiten voor Streefkerk. Alleen Mark de Lange wist na een mooie aanval nog te scoren. "We gaven niet thuis en verloren alle duels. We hebben collectief gefaald."

Lekvogels simpel langs SVS'65

lexmond • Lekvogels beleefde een simpele middag en won met 5-0 van SVS'65. "Er viel weinig op af te dingen", vond voorzitter Jan de Jong. "Zij hadden wel wat last van blessureleed, dus ze arriveerden redelijk gehavend." Daaraan hadden Ralf van Klij en Swen van Dorp geen boodschap. Binnen de kortste keren zetten zij hun ploeg op een 2-0 voorsprong. Nog voor rust zorgde Stijn van Reeuwijk van afstand voor een mooie derde treffer. In het tweede bedrijf ging voerde Van Dorp de score verder op. Jesse Kersbergen sneed vervolgens door de verdediging en rondde schitterend af: 5-0.

SV Noordeloos trekt aan kortste eind

leerdam • SV Noordeloos ging met 2-1 onderuit bij Leerdam Sport. "En daar had voor ons zeker meer ingezeten", oordeelde trainer Erwin Verheij. Zijn ploeg moest vooral wennen aan gras nadat ze enkele weken op kunstgras waren uitgekomen. "We gokten vandaag op de omschakeling en daarmee wisten we toch drie kansen te creëren." Doelpunten bleven echter uit. Leerdam Sport scoorde wel. In de tweede helft ging SV Noordeloos hoog druk zetten en kwam langszij middels een strafschop van Sven Hordijk. Na zeventig minuten kwam de thuisploeg met tien man te staan. "Maar dat bleek geen voordeel voor ons." Kort voor tijd gaf Hordijk een corner weg en daaruit scoorde Leerdam Sport de winnende.

Makkelijke middag voor Peursum

tilburg • Peursum kende bij SC 't Zand een makkelijke middag die in een 5-0 zege eindigde. "De enige teleurstelling was de uitslag", vond trainer Ton Heijstek. "We werden wat laconiek." Voor Marnik Korevaar was het driemaal raak. Sjoerd den Boer en Marijn Korevaar maakten de overige twee goals in deze eenzijdige wedstrijd. "De concurrentie verspeelde punten, dus we blijven hoop houden op een waterkansje voor plek drie."