• Een deel van de poster van de tentoonstelling.
• Een deel van de poster van de tentoonstelling.

Expositie 'Visserij en Walvisvaart'

nieuwpoort • In museum Het Stadhuis te Nieuwpoort wordt zaterdag 30 maart de tentoonstelling 'Visserij en Walvisvaart geopend.

De Historische Kring Nieuwpoort duikt met deze nieuwe expositie in het verleden aan de Lek op het gebied van de walvisvaart en de (zalm)visserij. Tijdens de tentoonstelling zien de bezoekers visserij als hobby en beroep. Tegelijkertijd komen de bijzondere soort zalmschouwen, de zogenaamde vlouwschuiten, en technieken die specifiek op de Lek en in de polder gebruikt werden voor de visserij aan bod. Bijkomende beroepen als nettenbreier en zeilmaker worden eveneens belicht.

Commandeurs

In de achttiende eeuw kwamen veel Commandeurs en bemanningsleden die deelnamen aan de walvisvaart uit het gebied rondom de Lek. Op de bovenverdieping van het Stadhuis toont de Historische Kring Nieuwpoort bijzondere en zeldzame attributen en wordt er informatie hierover gegeven.

Kleding uit deze periodes is ook te zien en voor de jeugdige bezoekers is er een begeleidend boekje samengesteld met informatie en vragen over de walvisvaart en visserij. De tentoonstelling loopt tot 31 oktober

Website

De openingstijden van museum Het Stadhuis zijn: donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Voor de extra openingstijden kan er gekeken worden op de website van de Historische Kring Nieuwpoort:


q www.historischekringnieuwpoort.nl