Kort sportnieuws

Nieuwe voorzitter In de Bogerd

hoornaar • Nelleke van der Vlist is de nieuwe voorzitter van de Hoornaarse tennisvereniging In de Bogerd. Ze heeft het stokje overgenomen van Ton Kuijper, die bijna vijftien jaar preses is geweest.


Hsv Ameide

ameide • De vissers van hsv Ameide visten zaterdag in de stevig stromende Linge.

Uitslag vrije hengel: 1. B. den Braven, 5480 gram; 2. D. Kanselaar, 5120 gram; 3. J. Stuurman, 1500 gram.
Vaste hengel: 1. J. de Kruijk, 6900 gram; 2. D. van Oort, 4240 gram; 3. H. Boogaard, 3220 gram.


Hsv De Alver

giessenburg • Een grote opkomst bij hsv De Alver zaterdag. Vijftien vissers meldden zich bij het Merwedekanaal in Arkel. Cor Schot greep met een vangst van 1120 gram opnieuw de winst. J. Klop werd tweede met 1100 gram en A. Nieuwendorp derde met 840 gram.


Wielercafé Lexmond: over realisten en fantasten

lexmond • De wielersport is een onuitputtelijke bron van prachtige verhalen. Een bron waaruit door twee totaal verschillende werelden wordt geput.

Wat die werelden echter gemeen hebben is hun liefde voor de mooiste sport ter wereld. De eerste wereld bestaat uit de wielermensen die de verhalen hebben gemaakt. De wielermensen met recht van spreken omdat ze succesvol zijn geweest. Die, om met wijlen Gerrie Knetemann te spreken, HET hebben meegemaakt.

Wat dat HET dan precies is, gaan ex-top renners Aart Vierhouten en Jacques Hanegraaf op vrijdag 5 april (aanvang 20.30) in Café de Gouden Leeuw te Lexmond tijdens het wielercafé voor u uit de doeken doen.

Wielercafé Lexmond, vrijdag 5 april, aanvang 20.30 in de Gouden Leeuw te Lexmond.