• Arina geniet van het omgaan met kinderen.
• Arina geniet van het omgaan met kinderen. Foto: Anne Marie Hoekstra

Kinderopvang in huiselijke sfeer

giessenburg • Arina de Jong (23) uit Giessenburg wordt 'heel blij van kinderen'. Ze zegde haar kantoorbaan op en startte onlangs als gastouder.

"Het enthousiasme van kinderen, daar word ik zelf ook enthousiast van", vertelt Arina. "In mijn vrije tijd was ik al vaak met kinderen bezig. Ik paste bijvoorbeeld op mijn nichtjes en kinderen van vrienden. Ik dacht: waarom zou ik daar niet mijn beroep van maken?" Arina meldde zich bij Kinderoase, een professioneel gastouderbureau. Ook volgde ze een verkorte opleiding zorg en welzijn, met specialisatie gastouder.

Ondernemerschap

Arina werkt als franchisegastouder, wat betekent dat ze haar eigen gastouderopvang heeft, onder de vlag van Kinderoasen. "Als Casa De Jong doe ik mijn eigen administratie, werving en promotie. Die uitdaging vind ik leuk. Ondernemerschap zit in mijn familie; mijn opa en oma Lena en Arie Boer zijn ooit begonnen met de uitdragerij, mijn vader Herman Boer is smid. Het is prettig dat Kinderoasen achter me staat. Ik kan op hen terugvallen. Zij kijken ook of ze een passende match hebben, komen met kinderen en ouders bij mij op gesprek. En als ik ziek ben, zoeken zij een oplossing voor de ouders. Ook zorgen ze voor trainingen en coaching. Ouders kunnen zich bij mij aanmelden. Als het concreet wordt, zorgt het gastouderbureau ervoor dat alles op papier staat."

Structuur bieden en kinderen tegelijkertijd de ruimte geven om zichzelf te zijn vindt Arina belangrijk. "Ik speel in op normen en waarden van de ouders; als ze thuis iets niet mogen, mag dat hier ook niet. En geen kind is hetzelfde, dus je kunt niemand hetzelfde benaderen. Daar kun je als kleinschalige opvang beter op inspelen. Er komen maximaal drie kinderen tegelijk. Zo kan ik de kinderen veel aandacht bieden in een huiselijke sfeer."

Qua tijden is Arina flexibel. "Alle tijden zijn bespreekbaar. En als een ouder een keer later komt, kan ik daarop inspelen. Mijn prijzen liggen lager dan die van een kinderdagverblijf en bso."

Casa de Jong is open op maandag, dinsdag en vrijdag, te vinden op Facebook en te bereiken via: 06 – 54938226.