Pelle Sterk ijzersterke kampioen

nieuwland • Op soevereine wijze heeft Pelle Sterk zijn clubtitel bij NDV geprolongeerd. Sterk pakte het damkampioenschap zonder puntverlies. Bert Kooij zal daarentegen nog alles op alles moeten zetten om volgend seizoen in het eerste achttal te komen, want hij verloor van Wim 't Lam. Ko Heikoop, Jan Alting en Albert v.d. Berg wisten hun plek wel al zeker te stellen.

Uitslagen: Pelle Sterk-Jan Joost de Jong 2-0, Aart de Gans-Ko Heikoop 1-1, Alb. van de Berg-Jan W. van Kekem 2-0, Jan Alting-Harry Kramer 2-0, Bert Kooij – Wim 't Lam 0-2.


Lekpongers klopt Flamingo's

ameide • Lekpongers was met 7-3 te sterk voor Flamingo's. Henk de Gans en Erik de Muinck wonnen beiden drie partijen en samen ook het dubbelspel. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen voor de Termeise tafeltennissers, ware het niet dat Matthijs Melkert niet fit was en hierdoor slechts één partij speelde, die hij nipt verloor.


Bas Ottevanger 15e in Dorpenomloop

drenthe/groot-ammers • Bas Ottevanger is vijftiende geworden in de sterke bezette Dorpenomloop door Drenthe. De renner uit Groot-Ammers zag de winst naar Coen Vermeltfoort gaan, voor Piotr Havik en Dion Beukeboom.


VC WIK toont veerkracht

groot-ammers • De vrouwenhoofdmacht van VC WIK is weer koploper af. Maar de Groot-Ammerse volleybalsters beperkten de schade door een 2-0 achterstand tegen HLB Van Daal nog om te zetten in een 2-3 overwinning. Havoc leidt in de 2e divisie D nu met 20-73, WIK staat er virtueel met 19-71 nog iets beter voor.
Met slimme omloopjes en veel servicedruk voerde de thuisclub zaterdag aanvankelijk de boventoon: 25-18 en 25-22. VC WIK restte niets anders dan de rug te rechten. Dat lukte formidabel, via 15-25 en 24-26 werd een beslissende vijfde set afgedwongen. Ook hierin toonde de titelkandidaat veel veerkracht. Een 8-3 achterstand werd weggepoetst: 14-16.


Podiumplaatsen MTB'ers

berlicum/regio • Tijdens de tweede wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie in Berlicum lieten de jeugdmountainbikers van RC Jan van Arckel drie tweede plaatsen noteren. Isis Versluis (Meerkerk) was in categorie 2 dicht bij de overwinning, maar moest in de sprint nipt (0,17 sec) haar eerdere erkennen in nationaal kampioene Nynke Jochem. In categorie 5 moest Daan Hartog (Giessenburg) de zege ook al aan de Nederlands kampioen, Boris van der Voort, laten. Ook Daan werd tweede, net als Christiaan van Rees in categorie 5. Het verhaal wordt eentonig, want ook hier was de zege voor de renner in het rood-wit-blauw, Jelte Jochems. Overige uitslagen:

Cat. 1: 4. Max van Kolfschoten (Giessenburg).
Cat. 5: 7. Rick Versloot (Hardinxveld), 18. Tim Verwolf (Langerak), 24. Duco Schrijver (Gorinchem).
Cat. 6: 18. Sam van Herk (Arkel).
Cat. 7: 8. Feiko v.d. Dussen (Arkel), 16. Dion Slomp (Hoornaar).