Afbeelding

1 Hoe ben je erbij gekomen om dit te ontwerpen?

Marien Kollenstaart uit Goudriaan heeft de visuele geloofscursus de 'Christen Code Cursus' samengesteld, waarbij een geloofscode gekraakt moet worden.

Marien: "Door een christelijke conferentie, waarbij symbolen gebruikt werden, dacht ik: 'Zou het mogelijk zijn om figuren te bedenken waarmee je de inhoud van het christelijk geloof zou kunnen uitleggen?' De meeste geloofscursussen zijn behoorlijk talig, terwijl ik zelf visueel ben ingesteld. Ik kwam tot zeven figuren of codes, die gekraakt moeten worden. Met een knipoog naar de Da Vinci Code."

2 Voor wie is deze cursus bedoeld?

Marien: "Elke code bestaat uit een basisles voor 'dummies' en een plusles voor 'doordenkers'. Het kan individueel gevolgd worden of in groepsverband. Het materiaal zou kunnen dienen als een vervolg op een Alphacursus of gespreksgroep of catechisatie."

3 Hoe werkt deze cursus?

Marien: "Er is een website waarop alle materialen te vinden zijn. Elke les bestaat uit een filmpje waarbij de code geïntroduceerd wordt. Vervolgens kun je de les in powerpoint downloaden. Op elke dia wordt aan de hand van de code een aspect van het christelijk geloof verder onthuld."

4 Wat is er uniek aan deze cursus?

Marien: "Het unieke is dat de cursus is dat het geschikt is visueel ingestelde mensen. Hopelijk helpen de codes om het mysterie van God en de bijbel toegankelijker te maken voor hen die meer willen weten van het christelijk geloof."

5 Hoe kunnen belangstellenden de cursus volgen?

Marien: "Dat kan via de website www.christencode.com."