VVAC wint bij concurrent IFC

hendrik-ido-ambacht • VVAC boekte een belangrijke zege bij 'lotgenoot' IFC. "Dik verdiend" vond VVAC-trainer Marten Boverhof na de 1-3. "Gelukkig een betere afloop dan vorige week tegen Hardinxveld. Ook toen kwamen we op voorsprong, maar verspeelden we die in korte tijd en kregen we vijf doelpunten om onze oren. In de nabespreking hebben we die tien minuten aan de orde gehad en mijn jongens hebben dat mentaal uitstekend opgepakt. Grote klasse. We pakten nu wel door en maakten vrij snel 0-2." Beide doelpunten werden gescoord door Joran Houweling. IFC kwam terug tot 1-2, maar de Ottolanders raakten deze keer niet in paniek en wisten dat na de 1-3 van Rick Damsteegt er geen vuiltje meer aan de Ambachtse lucht hing. "De wedstrijd was beslist en we kregen zelfs kansen op meer doelpunten. Volgende week hebben we rust en dan komen er belangrijke weken aan. Om te beginnen thuis tegen Unitas."

Zeperd SteDoCo

noordwijk • Bij aanvang van de avondwedstrijd tegen SJC had SteDoCo duidelijk andere plannen. De naaste concurrentie had 's middags punten laten liggen en de pupillen van trainer Gijs Zwaan hadden goede zaken kunnen doen en richting de top vier kunnen kruipen. Maar de Alblasserwaarders kwamen snel bedrogen uit en keken na nog geen kwartier voetballen tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd met 6-3 verloren van de laagvlieger uit Noordwijk. "Zij gaven vanaf de eerste minuut meer gas en straften onze drie fouten genadeloos af. Op dit niveau gebeurt dat", concludeerde Zwaan in de bus op weg naar huis. SteDoCo herpakte zich en kwam via Medhanie Habtemariam iets dichterbij. Paal en lat stonden een realistische 3-3 ruststand in de weg. "We kwamen goed uit het kleedlokaal, maar een afstandsschot op de schaats luidde de 4-1 in. Heel vervelend, want daarna werd het zelfs nog 5-1", sipte Zwaan, die Rensy Barradas en Joran Schröder nog wel zag scoren. Het slotakkoord was voor SJC.