Slordig ASV Arkel boekt ruime winst

gorinchem • Koploper Arkel boekte een ruime 1-6 zege op nummer laatst Unitas. Maar overtuigend was het allerminst. "Ik ben niet tevreden", aldus Arkel-trainer Leon Elands. "Het was van onze kant geen goede wedstrijd. Het kaatsen en passen was ondermaats en daar zullen we aan moeten werken. De mindset zal moeten veranderen, want anders komt het niet goed tegen De Zwerver, Groote Lindt en SVW. Gelukkig staat bij ons Corné van Horik in de spits, die maakte vandaag het verschil". De goaltjesdief scoorde op het voor hem bekende veld vier keer. De overige goals kwamen van de voet van Jesse Hoogewoning en Ewout Verschoor.


Billenknijpende zege voor Streefkerk

streefkerk • Op sportpark Streveland boekten de mannen van trainer Raymond Sponselee een broodnodige overwinning. Met 2-1 werd Hardinxveld verslagen. "Toen ik de uitslagen van de concurrentie hoorde, was deze zege nog meer bittere noodzaak", oordeelde Sponselee. Streefkerk kwam na twee minuten al op voorsprong. De van een langdurige blessure herstelde Johan Damsteegt was trefzeker. De kort daarop volgende Hardinxveldse gelijkmaker werd door Olaf Wolfs teniet gedaan; 2-1. "Na rust had onze tegenstander meer balbezit en waren er enkele hachelijke momenten voor ons doel. Maar collectief hebben we het gered, eindelijk viel het kwartje onze kant op."


Geflatteerde nederlaag Lekvogels

brakel • Koploper Brakel bleek een maatje te groot voor Lekvogels. "Toch konden we redelijk meekomen. We kregen de eerste kansjes en na hun openingstreffer hadden wij net voor rust een strafschop moeten krijgen", analyseerde Lekvogels-trainer Ton Delfgou. Toen Brakel in de tweede helft de marge verdubbelde, was de wedstrijd gespeeld. "In de laatste tien minuten liep Brakel, geflatteerd, uit naar 4-0."


Geen 'makkie' voor Groot-Ammers

groot-ammers • De 5-2 uitslag doet anders vermoeden, maar Groot-Ammers kende tegen Leerdam Sport geen gemakkelijke middag. Na een prima eerste halfuur en een verdiende 2-0 voorsprong door goals van Jan-Willem Renes en Bob van Oosterhout, liet Groot-Ammers de teugels vieren. De Leerdamse aansluittreffer werd net voor de pauze gescoord door Floris Renes (e.d.). "Joost Schaap zette ons na rust op een ruime 3-1, maar na twee keer geel voor de Leerdamse aanvoerder kregen wij het moeilijk. Mijn spelers dachten er te gemakkelijk over en Leerdam scoorde 3-2", aldus trainer Ferry van Dijk, die in de slotfase Yannick de Bondt en Joost Schaap aan alle twijfel een einde zag maken.


Noordeloos neemt revanche op ASH

noordeloos • De mannen van SV Noordeloos-trainer Erwin Verheij hadden, na de 5-0 nederlaag in Hellouw, wat goed te maken. "En dat deden we door ASH met 1-0 te verslaan", lachte Verheij na de nipte zege. Na een moeizame start wist Noordeloos zicht te herpakken, met als resultaat kort na rust de treffer van Art Kruis. "We zakten daarna ver terug, maar ondanks hun extra spits hielden we stand. Samen met Brakel staan we nu bovenaan in de derde periode."