• Een zebrapad moet de veiligheid in Kinderdijk verbeteren.
• Een zebrapad moet de veiligheid in Kinderdijk verbeteren.

'Nog even geduld voor zebrapad'

kinderdijk • De gemeente Molenlanden is druk bezig met de veiligheid en het onderzoeken van mogelijkheden voor de aanleg van een zebrapad in Kinderdijk.

Een verzoek voor het realiseren van een zebrapad ter hoogte van de Molenstraat 24 in Kinderdijk is ingebracht door Belangenvereniging Leefbaarheid Kinderdijk. Bij de bushaltes nabij Molenstraat 24 wil men graag een zebrapad zodat onder meer gebruikers van de bus veiliger kunnen oversteken.

De SGP heeft hierover vragen gesteld aan het college. De partij had gehoord dat de gemeente het verzoek afgewezen had, maar daarvan is geen sprake.

De gemeente wil eerst een gedegen onderzoek doen naar de veiligheid en de mogelijkheden voor een zebrapad op die locatie. "Een oplossing moet ook echt veilig zijn en geen schijnveiligheid bieden. Denk hierbij aan maatregelen voor snelheidsverlaging en de toepassing van een middengeleider, zoals deze ook in Alblasserdam op het dijklint zijn toegepast. Voetgangers kunnen dan een stuk veiliger beide tegengestelde verkeersstromen doorkruisen omdat men in het midden even kan wachten. De aanleg van een middengeleider kost wel extra ruimte en die is beperkt in Kinderdijk en ook op deze locatie en zou bijvoorbeeld ten koste kunnen gaan van parkeerplaatsen."

Eind maart zal er asfaltonderhoud uitgevoerd worden in de Molenstraat. Dit was een te korte termijn om een verkeersveilige oversteek zoals een zebrapad te kunnen ontwerpen, bespreken en te realiseren. Verwacht wordt dat een eventuele oplossing niet eerder dan in juni kan worden uitgevoerd.