• De derde editie van het IFFG is van 11 tot en met 14 april.
• De derde editie van het IFFG is van 11 tot en met 14 april. Foto: Ferry Verheij

Derde editie Film Festival Gorinchem

gorinchem • De derde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is van donderdag 11 tot en met zondag 14 april; dan staan 21 films op drie locaties op het programma.

Na de openingsavond op 11 april gaan 12 april de deuren weer open voor de filmliefhebbers. In zowel Theater de Vijfzinnen als Theater 't Pand zijn vier films te zien. Het filmfestival start die dag met twee schoolvoorstellingen gevolgd door Roma, een hit in alle filmhuizen. De avond in de Vijfzinnen wordt afgesloten met Woman at War. In Theater 't Pand start het IFFG de middag met de film Las Heraderas. Daarna volgt Paradize'89 in aanwezigheid van de Letse regisseur Madara Dislere.

Op 14 april, kunnen filmliefhebbers terecht in alle drie de theaters. In de Vijfzinnen zijn The Reports on Sarah and Saleem, Capharnaúm en Pajaros de Verano te zien. In Peeriscoop draaien die dag Another Day of Life, Zer en Leto. In 't Pand draaien Wajib, Donbass en Los Versos del Olvido. Zondag start met het filmontbijt en de film Sir in 't Pand. Daar zijn ook te zien Rafiki en Yomeddine. In Peeriscoop kan men terecht voor de familiefilm Rosie & Moussa, Los Vientos del Sur en Shoplifters.

Ook dit jaar trekt het IFFG internationale filmgasten naar Gorinchem. Kazim Öz is regisseur van de film ZER en geeft op zaterdag acte de présence in Theater Peeriscoop, net als de Peruaanse regisseur Franco Garcia Beccera op zondag bij zijn film Los Vientos del Sur. Bij de openingsfilm is de Mexicaanse acteur Juan Pablo de Santiago voor het nagesprek bij I Dream In Another Language. Meer informatie: de Facebookpagina van het IFFG . Kaarten zijn te koop via www.iffg.nl