• De gemeente en de Rabobank delen het pand in Nieuw-Lekkerland; reden voor een taartje.
• De gemeente en de Rabobank delen het pand in Nieuw-Lekkerland; reden voor een taartje.

Bank en gemeente delen kantoor

nieuw-lekkerland • Het kantoor van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden in Nieuw-Lekkerland is verbouwd.

Het gebouw aan de Adriaan Heynisstraat wordt voortaan gedeeld met de gemeente Molenlanden.

Inwoners kunnen hier nu dus terecht voor zowel hun gemeentelijke als hun bankzaken.

Met de nieuwe invulling van het kantoor werd de perfecte oplossing gevonden voor een ruimteaanbod van de Rabobank en een ruimtevraag van de gemeente.

Te groot

"Voor ons was het gebouw in de oude situatie te groot geworden", vertelt Martijn Spijk, directeur van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. "Onze dienstverlening is zodanig gedigitaliseerd dat we hier nog maar twee tot drie bezoekers per uur ontvingen. Daar moesten we iets mee."

Juist op zoek

De gefuseerde gemeente Molenlanden was juist op zoek naar een plek in Nieuw-Lekkerland om een Servicepunt te vestigen.

"Ook bij ons is de dienstverlening sterk gedigitaliseerd en onze gemeente is in vierkante kilometers erg groot", legt burgemeester Dirk van der Borg uit.

"Wij hebben daarom geen gemeentehuis meer, maar vijf Servicepunten, verdeeld over het gebied. Daar kunnen onze inwoners, op afspraak, hun paspoort, rijbewijs of reisdocumenten aanvragen en kunnen onze medewerkers werken of met iemand afspreken."

Vertrouwd adres

Klanten van de Rabobank kunnen op het vertrouwde adres in Nieuw-Lekkerland net als vroeger terecht voor service, advies en afspraken.

Martijn Spijk: "We volgen wel de openingstijden van de gemeente. We zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 's morgens geopend, woensdag in de middag en we hebben een avondopenstelling op dinsdag."

Privacy

Bank en gemeente hebben een aparte balie, de wachtruimte is gezamenlijk en er is een afgeschermde ruimte om in alle privacy te internetbankieren. Voor afspraken zijn er drie spreekkamers ingericht.

"Er is meer dynamiek in het gebouw gekomen", ziet Martijn Spijk. "Het is echt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van die twee tot drie bezoekers per uur. Voor de mensen is het fijn dat ze eventueel meerdere afspraken kunnen combineren en om het gebouw beter bezet te hebben, is nog duurzaam ook."