Noordeloos gelijk: twee keer De Graaf

well • SV Noordeloos speelde tegen Well met 1-1 gelijk. Voor Robin de Graaf was een hoofdrol weggelegd. Hij scoorde namelijk al snel in de wedstrijd een eigen doelpunt. Twintig minuten later maakte hij dit ongelukkige moment weer goed door de gelijkmaker aan te tekenen. Beide ploegen hadden moeite om met de omstandigheden om te gaan (wind en zwaar veld). SV Noordeloos probeerde nog wel de 1-2 te forceren, maar slaagde daar niet in. "Ik had graag tegen mijn oude club gewonnen", gaf trainer Erwin Verheij aan. "Maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. De uitslag vond ik dan ook terecht."

VVAC op bizarre wijze ten onder

hardinxveld • Wie de wedstrijd niet heeft gezien, zal zeggen dat VVAC bij Hardinxveld met 5-1 is afgedroogd. Niets is echter minder waar. "Dat was absoluut niet het geval", klonk het bij de verbouwereerde Marten Boverhof. "Lange tijd hadden we de wedstrijd onder controle, tot in korte tijd een fiks aantal tegengoals viel." VVAC ging met een voorsprong rusten door een rake strafschop van Joran Houweling. In het tweede bedrijf waren er kansen op 0-2, maar het werd 1-1. Direct daarop volgde met een binnenwaaiende corner de 2-1 en liep Hardinxveld in rap tempo verder uit. "Ik wist even niet waar ik het zoeken moest", treurde de trainer.

Ammers ziet gat met Brakel groeien

spijk • Groot-Ammers liet in Spijk dure punten liggen. Het duel met SVS '65 eindigde in 1-1. "We hadden misschien wel negentig procent balbezit, maar zij stonden defensief sterk", sipte trainer Ferry van Dijk. In de eerste helft muntte dat uit in weinig kansen. Na rust schoot Koos Pott op de paal en via een mooie aanval was het ineens 1-0 voor de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd knalde Floris Renes met een pegel de gelijkmaker binnen, maar daar bleef het bij. Het gat met koploper Brakel groeide daardoor tot zes punten, al heeft Groot-Ammers nog wel een wedstrijd tegoed.

Peursum botst op effectiviteit

tilburg • Peursum liep bij runner-up TSVV Merlijn tegen een teleurstellende 4-0 nederlaag aan. De Giessenburgers begonnen nog wel goed aan het duel, maar een van richting veranderd schot zorgde voor een vroege achterstand. Vlak voor rust viel de 2-0 en in de tweede helft bracht Peursum te weinig om daar nog iets aan te doen. "Bij de 3-0 waren we definitief geknakt", zag Ton Heijstek. "TSVV Merlijn toonde zich vandaag dodelijk effectief. Ze waren slimmer en ook beter. Voor ons blijft de opdracht om in de laatste acht duels te strijden om plek drie."

Lekvogels verliest van Leerdam Sport

lexmond • Lekvogels heeft geen punten overgehouden aan het treffen met Leerdam Sport'55. De ploeg uit Lexmond verloor met 0-3. In de eerste helft bleken de bezoekers de sterkere. Veel kansen volgden daar niet uit, wel mondde het vlak voor rust uit in een goal. Na de helftwisseling toonden de twee teams zich gelijkwaardig. Lekvogels kwam steeds meer in het ritme en dat resulteerde in een grote kans voor Tieme Kersbergen. Kort daarop leidde een verkeerde terugspeelbal de 0-2 in en was het duel gespeeld.