Glenn de Jong wil derby wel eens winnen

alblasserdam • Er is vv Alblasserdam veel aan gelegen om eindelijk eens een derby te winnen. "Komende zaterdag krijgen we een nieuwe kans tegen De Alblas", verheugt aanvaller Glenn de Jong zich namens de Damdorpers. "We hebben nog wat goed te maken bovendien de 1-5 thuisnederlaag eerder dit seizoen."

Glenn de Jong behoort met zijn 17 lentes tot het 'jonge gedeelte' van de elitetroepen van trainer Dennis Schoonewil. Alblasserdam heeft het niet altijd even gemakkelijk in de derde klasse C. Wisselvalligheid is het sleutelwoord dit seizoen.

Kans

"Ik kijk uit naar zaterdag. Als we er in slagen ons eigen spel te spelen tegen De Alblas dan hebben we een kans op een goed resultaat. Dat zou ook lekker zijn met de clashes met De Zwerver en Streefkerk in aantocht. Over deze 'Souburgh-derby' wordt in ieder geval al veel gepraat. De wedstrijd leeft aan beide kanten."

De kans dat Ablasserdam nog prijzen gaat pakken dit seizoen moet als niet al te groot worden ingeschat. Dat zou betekenen dat men ook komend voetbaljaar in de derde klasse zal uitkomen. "Ik zou liever hoger spelen", geeft Glenn de Jong eerlijk toe. "Daarom moeten we proberen om die stap te gaan maken. Een andere club? Ik zal er zelf nooit op afstappen. Ze moeten je graag willen en zo niet dan blijf ik met plezier bij Alblasserdam."