Grote ov-actie van SGP in de provincie

regio • SGP organiseerde donderdag een grote actie om aandacht te vragen voor de bereikbaarheid in de provincies. SGP-ers uit alle hoeken van het land reisden met het openbaar vervoer naar Utrecht Centraal, daar werd het manifest 'Voor een bereikbare prOVincie' gepresenteerd.

Volgens de partij trekt de regering wel veel geld uit voor het openbaar vervoer, maar gaat het grootste gedeelte van dit geld naar de grote steden. "En daar gaat het fout," stelt SGP-Kamerlid Chris Stoffer.

In het manifest laat de SGP zien hoe zij het openbaar vervoer wil verbeteren. De partij wil onder meer extra treinen, bussen en stations in de regio. Daarnaast moet er structureel 100 miljoen uitgegeven worden aan betere bereikbaarheid van kleinere steden en dorpen. En de btw op vervoerstickets moet worden afgeschaft. Daarnaast presenteert de partij een aantal concrete wensen per provincie.


BreakSquad in finale HGT

gorinchem/giessenburg • Discipline en passie liggen ten grondslag aan BreakSquad. De dansers staan zaterdag in de finale van Holland's Got Talent.

Jeroen van der Linden van BreakSquad: "Er wordt heel, héél hard getraind en we zijn al de nodige blessures tegengekomen. "Lichamelijk is het wel een lekkere aanslag. We zetten voor de finale letterlijk alles aan de kant." Meedoen aan de show stond al een tijdje op het verlanglijstje van BreakSquad, maar de geboren en getogen Giessenburger Jeroen van der Linden wilde pas deelnemen als zijn dansers er klaar voor zouden zijn. De afgelopen weken was te zien hoe de breakdancers door de audities en vervolgens de halve finale kwamen. Ze kregen veel lof van het Amerikaanse jurylid Dan Karaty, die zelf ook danser is, met name over de gelijkheid waarmee BreakSquad de danspassen uitvoert.
De finale wordt zaterdag 16 maart vanaf 20:00 uur live uitgezonden bij RTL4. "Ons optreden wordt muzikaal gezien een hele stap vooruit. Hoe Bach componeert, zo bouwt onze show zich op. En de lat ligt natuurlijk weer hoger dan de vorige keer."