'Stadspark betekent impuls Leerdam'

leerdam • Het aan te leggen Stadspark zorgt voor een flinke impuls voor de Glasstad Leerdam. Dat is de stellige overtuiging van wethouder Cees Taal. Politiek Vijfheerenlanden is enthousiast over het project.

Volgens wethouder Taal zorgt de komst van het park er bovendien voor dat de overlast in dat deel van Leerdam wordt aangepakt.

Veiligheid

De commissie Ruimte Verkeer en Economie boog zich vorige week over de voorlopige plannen voor het Stadspark. Onder meer D66 en VHL Lokaal maakten zich zorgen over de veiligheid en handhaving op deze locatie. "Er is nog steeds vandalisme op deze plek", zei Ellie Meijdam (VHL Lokaal).

Mobiele camera

Taal stelde vast dat er meer aan de hand is dan overlast door rondhangende jongeren. "Er wordt volop gedeald in het park, heel vervelend. Door deze locatie aan te pakken en goed te ontsluiten, ben ik ervan overtuigd dat de problemen verdwijnen. Zeker als we ervoor kiezen om hier een tijdje een mobiele camera te plaatsen."

De commissie stond vierkant achter de plannen. "Natuurlijk stemmen we in. We juichen het toe dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan kunst, cultuur en city-marketing. Bovendien ontstaat er nieuwe speelruimte. Leerdam verdient zo'n kwaliteitsimpuls", vond D66-voorman Klaas de Zwaan.

Politiek Vijfheerenlanden is bereid om 334.000 euro beschikbaar te stellen voor het Stadspark. Om de provinciale subsidie veilig te stellen, moet de raad nog deze maand een besluit over het Stadspark nemen.

Er volgt binnenkort een informatieavond voor alle betrokkenen.