NDV naar halve finale

nieuwland • NDV is door naar de halve finale van de ZHZ-beker. De Nieuwlandse dammers wonnen van het eigen tweede team (6-2). Op een gelijke stand zorgden Pelle Sterk en Alb. van de Berg voor de beslissing.

In de onderlinge competitie won Jan van Haarlem van Jan W. van Kekem.


Spanning blijft bij De Kroonschijf

brandwijk • In de voorlaatste ronde bij De Kroonschijf maakten de koplopers geen fout. Arie van Genderen verleidde in het middenspel Piet van Rees tot een verkeerde keuze en won gedecideerd. Harm Jan van Rees zette in het middenspel Johan Stuij op een dubbele slagkeuze naar dam die in beide gevallen verliezend was. De laatste ronde beslist over het kampioenschap. Van Genderen heeft een lichte voorsprong op Van Rees, die een wedstrijd minder speelde. Sipke Veenstra leek op weg naar een stunt tegen Jeroen Schakel. In hevige tijdnood verzuimde hij de witte dam af te pakken, waarna hij ook nog op tijd verloor.


Lekpongers mikt op tweede plaats

ameide • Dankzij en knappe 3-7 overwinning op Sliedrecht Sport heeft Lekpongers nog zicht op de tweede plaats. Henk de Gans nam het leeuwendeel van de score voor zijn rekening met een hattrick. Samen met Matthijs Melkert won hij ook het dubbelspel. Erik de Muinck won twee enkelpartijen en Melkert één.


Jeanne Korevaar 19e in Strade Bianche

italië/groot-ammers • Jeanne Korevaar is zaterdag negentiende geworden in de Italiaanse wielerklassieker Strade Bianche. De wielrenster uit Groot-Ammers gaf 3.41 min. toe op Annemiek van Vleuten, die naar de overwinning soleerde. Ashleigh Moolman en Marianne Vos, ploeggenoten van Korevaar, kwamen in Toscane als zesde en zevende over de meet.


Volley Meerkerk'95 blijft in de race

meerkerk • Dankzij een 3-1 overwinning op VCN 3 én een nederlaag van de nummers 1 en 2 doet tweededivisionist Volley Meerkerk'95 nog steeds om de promotieplekken. De geelzwarten zetten met 25-23, 25-19, 21-25 en 25-19 een solide zege neer. Volley Meerkerk'95 staat nu vierde en speelt komende zaterdag tegen nummer 3 Next Volley Dordrecht, dat één punt meer heeft maar ook een wedstrijd meer heeft gespeeld.


Zeges Isis Versluis en Daan Hartog

oldebroek/regio • De eerste wedstrijd van de landelijke MTB-jeugdcompetitie leverde Isis Versluis (Meerkerk) en Daan Hartog (Giessenburg) de overwinning op. Isis had in categorie 2 een goede start en pakte haar eerste landelijke zege door nationaal kampioene Nynke Jochems uit Putten achter zich te houden. Daan Hartog volgde haar voorbeeld en bekroonde een pikstart met een soepele overwinning. Feiko van der Dussen (Arkel) liet een knappe vierde plaats in categorie 7 noteren. Dion Slomp (Hoornaar) en Christiaan van Rees (Groot-Ammers) hadden met pech te kampen; beide MTB'ers konden hun koers niet uitrijden. De volgende wedstrijd is zaterdag 23 maart in Berlicum.