Gesprekken met inwoners van Molenlanden gestart

molenlanden • Het nieuwe college van de gemeente Molenlanden is voortvarend van start gegaan met het dorps- en stadsgericht werken, onder andere middels koffiemomenten. Wethouder Johan Quik: "Ik was aanwezig bij drie koffiemomenten, in Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas. Inwoners kunnen daar zonder afspraak binnenlopen. In Nieuw-Lekkerland kwamen er ongeveer veertien mensen, soms met een dossier onder de arm. Als meer tijd nodig was, maakten we een afspraak. Dat vinden mensen heel fijn. In Streefkerk en Nieuw-Lekkerland kwam het openbaar vervoer aan de orde. In Oud-Alblas sprak ik met mensen over de sluiproute via het Westeind."

Wethouder Lizanne Lanser: "Ik ben in Hoornaar bij Stedoco geweest. Daar was het niet zo druk, er waren ongeveer vijf mensen. maar ik heb wel goede gesprekken gehad, onder andere over glasvezel, verkeer en subsidiebeleid. In Arkel was ik op de markt. Veel mensen kwamen melden dat ze tevreden zijn. En ze vonden het fijn dat ze gezien worden. Ook vroeg iemand aandacht voor de toegankelijkheid van voorzieningen voor mensen met een beperking. Middels het dorps- en stadgericht werken willen we ook met de mensen uit de zwijgende massa in gesprek raken." De planning van de koffiegesprekken staat wekelijks op de gemeentepagina in Het Kontakt.

Een andere manier om met inwoners in contact te komen, zijn de 100waardgesprekken. Deze starten eind maart. Lanser: "Voor deze avonden worden honderd mensen uit een dorp of de stad Nieuwpoort uitgenodigd. Zij zijn door loting geselecteerd, zijn zestien jaar of ouder en gaan over thema's met elkaar in gesprek. Daarnaast is iedereen die belangstelling heeft ook welkom. We willen op deze manier het gesprek gaande houden. Toetsen wat er echt leeft. Het is ook verwachtingenmanagement; we kunnen niet alles. En we gaan het samen doen: inwoners en gemeente. We willen stimuleren dat mensen zelf initiatieven blijven nemen." Lanser benadrukt dat het dorpsgericht werken verder gaat dan de gesprekken. Quik: "Iedere dinsdag vergadert het college op een andere locatie. Dan maken we ook kennis met de mensen op die plek. Op 5 maart zaten we bijvoorbeeld bij het Gezondheidscentrum in Arkel." Wethouder Lizanne Lanser: "Dan hoor je ook wat er speelt. Verder zijn er de dorpsoverleggen, in elke kern op een eigen manier. Dat willen we graag zou houden. Verder hebben we een initiatievenpot van twee ton. Daar kunnen alle inwoners een beroep op doen, voor een initiatief. Dat hoeft niet vanuit de dorpsraad, het moet wel draagvlak hebben. En initiatiefnemers moeten ook een eigen bijdrage leveren."


Kinderkledingbeurs

molenaarsgraaf • In de oude Boshop aan de Graafdijk-Oost 39a te Molenaarsgraaf wordt op vrijdagavond 22 maart van 17.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 23 maart van 09.00 tot 11.00 uur weer een kinderkledingbeurs gehouden. De opbrengst gaat naar het Vergeten Kind/Heppie vakanties en weekenden. Kleding inleveren kan vanaf tot en met 18 maart bij Yvonne Demper, Beatrixstraat 21, Brandwijk (0184-642222) of Eveliene Hoogendoorn, Ocker Repelaerstraat 4a, Molenaarsgraaf (06-30291207). Voor meer informatie: www.facebook.com/Kinderkledingbeurs. Het gaat om voorjaars- en zomerkleding voor kinderen. Op zaterdag 23 maart is de kleding de helft van de prijs.