Peursum - ONI gestaakt door wind

giessenburg • De wind was spelbreker in Giessenburg: Peursum - ONI werd na 22 minuten bij een 1-0 tussenstand gestaakt wegens de wind. De Brabanders hadden een penalty toegekend gekregen, maar de bal waaide telkens weg waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt zag om het duel te staken. "Dat heb je met kunstgras, hè", zei trainer Michel Roza. "Je kan niet even een polletje trappen om de bal tegen stil te leggen." De Giessenburgers zaten lekker in de wedstrijd en Twan Romeijn zette zijn ploeg tegen de koploper op voorsprong. De KNVB zal moeten aangeven hoe het duel nu verder moet gaan.

SV Noordeloos: al twee punten meer

noordeloos • Na de 4-2 winst op Rhelico heeft SV Noordeloos met nog acht duels te gaan al twee punten meer dan vorig jaar. "En hopelijk komt daar nog een mooi aantal bij", knipoogde trainer Erwin Verheij, die met zijn ploeg nu 21 punten heeft binnengeharkt. Met een dosis geluk kwamen de gastheren op 1-0 door Gerben Kooijman. Rhelico kwam langszij, maar de scheidsrechter floot wegens onweer vroeg voor de rust. Daarna kreeg een bezoeker rood en schoot Art Kruis vanaf elf meter raak. Sjoerd Klein en Patrick Slijkoort deden de score oplopen, waarna Rhelico in de slotminuut nog wat terugdeed.

Lekvogels herstelt zich tegen Kerkwijk

kerkwijk • Lekvogels heeft zich na de nederlaag tegen SV Noordeloos enigszins herpakt door Kerkwijk met 4-1 opzij te zetten. "Daarmee beginnen we goed aan de derde periode", constateerde trainer Ton Delfgou. "Gelukkig hebben we vandaag ook weer aardig voetbal laten zien en zijn we niet in de problemen geweest." In de eerste helft pakte Lekvogels via Swen van Dorp, Stijn van Reeuwijk en Jelle van Dam een comfortabele 3-0 voorsprong. Net na rust scoorde Ruben Quint de vierde.