Verlies voor onvolwassen Arkel

arkel • Op een herfstachtig Schoonzigt leed koploper Arkel een onverwachte nederlaag. Alblasserdam was na 90 minuten met 2-3 te sterk. "Er was te weinig passie, beleving en omdat de concentratie ver te zoeken was stonden we op een gegeven moment met 0-2 achter. Net als tegen VVAC, maar toen wisten we nog wel drie punten te behalen. Vandaag niet", aldus trainer Leon Elands. "Natuurlijk had de wind invloed op de bal, maar niet op het feit hoe je een wedstrijd beleeft...." Zijn manschappen kwamen via goals van Corné van Horik en Jesse Hoogewoning nog wel op gelijke hoogte. Met de nodige risico's ging de thuisploeg op zoek naar meer, maar kreeg in de slotfase het deksel op de bekende neus; 2-3.


Unitas geen partij voor Schelluinen

gorinchem • Op Molenvliet speelde Schelluinen een prima eerste helft. Halverwege stond het door doelpunten van Damiën de Jong, Robin Peursem en Bram Ponsen ruim met 0-3 voor. "Door onweer duurde de rust voor ons te lang. De spelers werden balorig en dachten de tweede helft al gespeeld te hebben. Gelukkig scoorde Damiën nog wel, maar toen was de wedstrijd gespeeld", zag elftalleider Henk de Jong. "En daar had ik grote moeite mee", vulde trainer Philip den Haan aan. "De drie punten zijn belangrijk, maar het blijft jammer dat we daarna geen bal meer konden overspelen. Ook niet toen Unitas na twee keer rood met negen man kwam te staan."


Izak Westerhout held van Ameide

hendrik-ido-ambacht • Ten langen leste keerde Ameide toch met drie punten in de tas richting Meihoven. "Het lukte voetballend niet, maar we leverden wel strijd tegen IFC", genoot trainer Gert-Jan Westerhout na de 1-2 zege. Hij zag zijn ploeg halverwege de eerste helft ongelukkig op achterstand komen en die 1-0 tussenstand bleef lang op het scorebord staan. "In de slotfase speelden we 4-2-4 en tot twee keer toe wist de in vorm verkerende Izak Westerhout te scoren. We hebben nu al een punt meer dan aan het einde van het vorige seizoen. Met nog acht wedstrijden te gaan, kijken we van week tot week. Volgende week komt Arkel op bezoek."


VVAC onderuit tegen Groote Lindt

ottoland • Een zondagsschot leidde de uiteindelijke 0-2 nederlaag in voor VVAC. "Voor rust hadden we er met windje mee meer moeten uithalen. Toen Groote Lindt uit het niets op voorsprong kwam en snel daarna de tweede treffer maakte, was het over en uit", besefte VVAC-trainer Marten Boverhof. "We hebben weinig weggegeven en nog minder gecreëerd. Een matige wedstrijd, met iets meer geluk voor onze tegenstander."


Stevige nederlaag SteDoCo

veenendaal • Het zat SteDoCo niet mee tegen DOVO. "Na één minuut stonden we al achter. In de vierde minuut miste Medhani Habtemariam oog in oog met de keeper de kans op de 1-1 en tien minuten later scoorde DOVO 2-0", analyseerde SteDoCo-trainer Gijs Zwaan na afloop. "De wil was er wel, maar we konden geen vuist maken om de wedstrijd om te buigen." Na de thee waren de Veenendalers nog twee keer trefzeker en liep SteDoCo tegen een stevige 4-0 op.