• Groot-Ammers moest genoegen nemen met een punt.
• Groot-Ammers moest genoegen nemen met een punt. Foto: Rick den Besten

Groot-Ammers blijft tegen Zuilichem op gelijkspel steken

groot-ammers • Het duel tussen Groot-Ammers en Zuilichem eindigde in een terechte 1-1. De strijd om het kampioenschap blijft daardoor reuze spannend, want ook concurrent Brakel speelde gelijk en MVV'58 schreef drie punten bij. De geelzwarten blijven zodoende met een wedstrijd minder op vier punten van de koppositie staan.

Alle wedstrijden in de regio zullen eenzelfde beeld hebben gegeven. De harde wind maakte het uitermate lastig om enigszins herkenbaar voetbal op de mat te leggen. "We hebben het geprobeerd door de bal laag te houden", gaf trainer Ferry van Dijk aan. "Overigens vind ik de uitslag wel terecht. Op het eind hadden wij natuurlijk wel twee ballen op de lat, maar het was tegelijkertijd ook oppassen voor hun counter."

Zuilichem-trainer Nabil Bouchlal moest voor het eerst dit seizoen puzzelen. "Twee verdedigers raakten in de afgelopen week geblesseerd, dus het was even lastig om het in te vullen. Richting het einde bleek een gelijkspel voor ons het hoogst haalbare. De 1-1 eindstand gaf de verhoudingen ook het best weer." Bij de eerste grote kans kwam de bal via-via bij Rob Bouman terecht. Bij zijn inzet schoot Ruud Ouweneel zijn doelman te hulp door de bal van de lijn te halen. Bij een snelle uitval van Groot-Ammers probeerde Jan-Willem Renes Koos Pott te bereiken, maar met goed ingrijpen voorkwam aanvoerder Patrick Kooyman de openingstreffer. Aan de overzijde kwam keeper Dennis de Wit nog eens sterk uit voordat Erik van Dalen gevaarlijk kon worden.

Onderkant lat

In het tweede bedrijf zorgde Carlo van Heusden meermaals voor gevaar middels vrije trappen. De kopballen van Bouman en Max van Zanten troffen echter geen doel. Vervolgens deed de middenvelder het dan maar ineens. Vanaf een meter of twintig haalde hij schitterend uit en de bal plofte onderkant lat binnen. De schrik was enorm bij Groot-Ammers, maar wel van korte duur. Want vanaf de aftrap wist Yannick de Bondt de gelijkmaker aan te tekenen, het startsein voor een geelzwart slotoffensief. Het zorgde met Pott en De Bondt voor twee schoten die op de lat uiteen spatten. In blessuretijd zag De Bondt doelman Gijsbert van Tongerlo nog net redding brengen, waardoor Groot-Ammers dit seizoen aan Zuilichem vijf punten verloor. "Zij hebben gewoon een goede ploeg met twee rappe, gevaarlijke spitsen", legde Van Dijk uit. "Ze hebben de meest scorende voorhoede van de vierde klasse. Je ziet vandaag hoe lastig we het kunnen hebben. Brakel heeft een ogenschijnlijk makkelijker programma, maar we krijgen hen nog thuis. We zijn bovendien ook teruggekomen van tien punten achterstand, dus alles is mogelijk. We moeten voor het kampioenschap gaan."

Marco van Vlijmen