Afbeelding
Foto:

Onderzoek naar borstkanker

groot-ammers • Vanaf 7 maart kunnen vrouwen uit Groot-Ammers die zijn geboren in de jaren 1944 tot en met 1969 meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum op het parkeerterrein bij sporthal De Reiger aan De Boomgaard in Groot-Ammers. Tot en met april worden ruim 1300 vrouwen uit Groot-Ammers per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum. Meer informatie: www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.


Nieuwe thuisbasis voor Wasko

groot-ammers • Wasko Kinderopvang en voetbalvereniging Groot-Ammers hebben de intentie uitgesproken om met ingang van 4 maart een Sport BSO te starten op het terrein van VV Groot-Ammers.

De Groene BSO zal met ingang van die datum een Sport BSO worden voor kinderen vanaf groep 3. De kinderen van groep 1 en 2 worden met ingang van die datum opgevangen op locatie 't Ooievaarsnest te Groot-Ammers. Ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers zijn enthousiast.

"We zijn ontzettend blij met deze nieuwe locatie", aldus Kirsten Koppelaar, teamleider Wasko Kinderopvang. "Bij ons ontdekken kinderen de lol van samen in beweging zijn en buiten spelen. Onder aanmoediging van pedagogisch medewerkers die zelf lekker actief meedoen. We proberen zoveel mogelijk de kinderen mee naar buiten te nemen. Om spelenderwijs kennis te maken met verschillende sporten of om samen een nieuw spel te bedenken en uit te voeren. We zullen het sporten en buiten spelen zo veel mogelijk stimuleren. Ook is er ruimte voor creativiteit en even lekker chillen."
Frits van Drenth, voorzitter van VV Groot-Ammers, is ook enthousiast: "De missie en visie van Wasko sluiten aan bij die van onze vereniging. Ook komen we tegemoet aan de wensen vanuit de gemeente om kinderen meer te laten bewegen."
Wasko heeft de afgelopen tijd gezocht naar een geschikte locatie. De samenwerking tussen de Groene BSO met Stichting tot beheer van Land van Remus wordt na tien jaar beëindigd. De Groene BSO wordt een Sport BSO.