Gehandicapten platform breidt uit

molenlanden • De stichting platform gehandicapten Zedje is sinds 1 januari 2019 de belangenbehartiger voor gehandicapten in de nieuwe gemeente Molenlanden en is daarom op zoek naar meer vrijwilligers.

Het platform bestaat in mei 2019 al 25 jaar en heeft in die periode een groot netwerk opgebouwd. Er wordt samengewerkt met gehandicaptenvertegenwoordigers in de gehele regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Activiteiten

Zij vertegenwoordigt vaak de gehele regio aangaande aanbestedingen als huishoudelijk ondersteuning, Molenhoppervervoer, hulpmiddelen, enzovoorts.

Ook behartigt zij de belangen aangaande openbaar vervoer met bus en trein op provinciaal niveau. Op scholen geeft zij al jaren een Gehandicapten Informatie Project Scholen (GIPS). Met meer dan 35 vrijwilligers worden elk jaar in het voorjaar en najaar scholen bezocht.

Dertig scholen

"Nu we één groot Molenlanden zijn geworden willen we dan ook alle ongeveer 30 scholen in Molenlanden gaan bedienen", aldus Goof van Rijswijk van Zedje. "Dit kan alleen als er vrijwilligers uit heel Molenlanden gaan bijkomen. Hun wordt gevraagd enkele keren per jaar te helpen bij het GIPS project wat per keer twee uur in beslag neemt."

Meekijken

"In maart bezoeken we weer scholen en ieder die eens mee wil kijken is hartelijk welkom, zodat een indruk wordt verkregen wat er van hen verwacht wordt."

Contact opnemen kan met Goof van Rijswijk via 06-20890334 of info@zedje.nl.