'Ik hoop dat hij succes heeft'

nieuw-lekkerland • "Ik hoop dat Jan van der Horst succes heeft en dat de opmerkingen van nog veel meer ontevreden reizigers effect zullen hebben."

Het zijn de woorden van Harry Hoogendoorn uit Nieuw-Lekkerland. "Ik ervaar dat wij in het westelijk deel van Nieuw-Lekkerland het kind van de rekening zijn geworden."

Volgens hem zijn zowel Qbuzz als de provincie zeer goed op de hoogte van de ontevredenheid van de reizigers uit dat deel van Nieuw-Lekkerland. Hoogendoorn: "We krijgen van hen alternatieven aangeboden die het niet echt zijn. Op voorhand vrees ik dat er in het geheel niet geluisterd zal worden. Ik ben nu vanaf december al aan het klagen. De reactie is nul. Het is net een ivoren toren. Er wordt gepromoot om meer met het openbaar vervoer te rijden, maar zo jaag je deze reizigers de auto in."

Connie Ros-de Vos reageert op Facebook: "Als ik hoor dat ouders een auto voor dochterlief kopen, omdat zij er niet van op aan kan dat zij vanuit Groot-Ammers op tijd in Utrecht op school is, dan doen we volgens mij toch echt iets niet goed met z'n allen. Bestuurders (gemeentelijk en provinciaal), pak jullie verantwoordelijkheid en zorg ervoor dat in ieder geval scholieren op een acceptabele manier op hun school kunnen komen."