• Jan bij halte Schoonhovense Veer waar hij veel verloren uren heeft doorgebracht.
• Jan bij halte Schoonhovense Veer waar hij veel verloren uren heeft doorgebracht. Foto: Jan de Gier

'Het is elke dag spannend of ik op tijd ga komen'

Hoogopgelopen frustraties over Qbuzz

groot-ammers • Jan van der Horst (18) uit Groot-Ammers is – zachtjes uitgedrukt – behoorlijk klaar met streekvervoerder Qbuzz. Vorige week sprak hij in tijdens de gemeenteraadsvergadering. "Het geduld is op."

Klagen zit niet per se in zijn aard, maar de frustraties lopen inmiddels hoog op. "Bellen met je klacht naar Qbuzz heeft geen enkele zin, dat hebben al zoveel mensen geprobeerd", vertelt Jan.

"Op aanraden van iemand hier uit het dorp heb ik vorige week mijn verhaal gedaan tijdens de gemeenteraadsvergadering in Het Bruisend Hart in Hoornaar. Vooral om duidelijk te maken dat ook zeker de jeugd in de dorpen hier de dupe van is."

Weinig problemen

Voordat Qbuzz het vervoer in de regio begin december 2018 overnam van Arriva had Jan weinig problemen. Het is een flinke rit van Groot-Ammers naar zijn studie Journalistiek in Ede, maar die 2 uur reizen had hij er altijd graag voor over. Nu duurt het niet zelden drie uur.

"Het gebeurt heel vaak dat bus 74 naar het Schoonhovense Veer niet aansluit op bus 90 naar Utrecht. Dan sta je daar. Om nog maar te zwijgen van de terugweg. Ik moet mezelf regelmatig op laten halen 's avonds."

Bus 90

Onderling wordt er door reizigers niet zelden met weemoed teruggedacht aan de tijd dat bus 90 de dorpen langs de Lekdijk nog rechtstreeks verbond met Rotterdam en Utrecht. "Het zou mooi zijn als die optie er weer komt. Of zorg op z'n minst dat de aansluitingen goed zijn. Als jonge inwoner ben je afhankelijk van het ov. Als je nu even richting de stad wil moet je eerst een plan van aanpak maken. En dan nog is het spannend of het gaat lukken. Dat kan toch niet?"

En zo is het voor de eerstejaarsstudent elke dag afwachten of hij op tijd gaat komen en vertrekt hij soms voor de zekerheid maar om 06.15 uur. "Jouw copiloot van deur tot deur, zo belooft Qbuzz op haar site. Nou, ik moet voor mijn studie wel eens iemand interviewen, maar ben dan meer gestresst over de reis dan over het interview zelf."

Structureel probleem

Jan heeft Qbuzz lange tijd het voordeel van de twijfel gegeven. "Opstartproblemen zijn begrijpelijk maar het blijft gewoon een structureel probleem met vertragingen, lange wachttijden en bussen die niet komen opdagen of al weg zijn. Het is echt niet leuk meer."

Krachtig signaal

Tegenover de gemeenteraad deed hij vooral zijn eigen verhaal, dat zeker niet op zichzelf staat. "Ik hoop dat het zin heeft gehad en dat we met elkaar een krachtig signaal kunnen afgeven."

En hoe de reis van Hoornaar terug naar Ammers verliep? "Ik had een belbus kunnen reserveren maar ik heb gehoord dat die niet graag voor één persoon komt. Dus ik ben maar met iemand mee teruggereden. Anders had ik nu nog in Het Bruisend Hart gezeten."

Jan de Gier


Reactie van Qbuzz

Woordvoerder Arjen van der Molen van Qbuzz erkent de problemen die sinds de start in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem spelen. "Om de ergste problemen het hoofd te bieden zetten wij vanaf 7 januari al extra bussen in, zodat er extra tijd ontstaat op de eindpunten om eventuele vertragingen op te kunnen vangen. Dit geldt in ieder geval ook voor lijn 90. Als invulling van provinciaal OV beleid heeft Qbuzz ervoor gekozen om het lijnennet anders vorm te geven waarin er in de stille uren in de rustige gebieden geen vaste buslijn meer rijdt maar op aanvraag flexibel vervoer beschikbaar is. In het aantal boekingen zien wij dat de Bestelbuzz steeds beter gevonden wordt en dat het concept lijkt te werken."

"Wij monitoren de aansluitingen tussen verschillende bussen of die ook daadwerkelijk worden gehaald zodat wij bij volgende wijzigingen de dienstregeling kunnen optimaliseren."