Knappe zege Sv Meerkerk

meerkerk • Op het eigen 't Hoog boekte Sv Meerkerk een keurige 3-1 zege op SVW. De Gorcumers kwamen weliswaar heel snel op voorsprong, maar de thuisploeg stelde via uitblinker Youri van Blanken (een assist en twee goals) orde op zaken. "Direct na de aftrap, die wij nota bene mochten nemen, keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Het eerste kwartier was slecht, maar daarna hebben we het goed opgepakt", vond Sv Meerkerk-aanvoerder Thijs van Klij. Dick Kooijman maakte gelijk en kort voor de thee bepaalde Youri van Blanken de ruststand op 2-1. "Na rust waren zij wel de betere ploeg, maar we wisten het eerste kwartier te overleven. Maar toen op het uur Youri zijn tweede en onze derde scoorde was de wedstrijd gespeeld. Winnen van Groote Lindt was leuk, maar helaas trokken we de lijn niet door tegen Alblasserdam. Vandaag was belangrijk, net als de komende wedstrijden tegen Streefkerk en De Alblas", vulde Sv Meerkerk-trainer Gerrie Schaap zijn captain aan.


Peursum walst met 7-1 over Unitas '30

giessenburg • Het keurkorps van trainer Ton Heijstek had geen kind aan de laagvlieger uit Etten-Leur. Met 7-1 ging Unitas '30 terug naar Brabant. "Thuis winnen we, Merlijn uitgezonderd, vlotjes onze wedstrijden. Ook vandaag", zag een blije Heijstek. Een 100% gedreven Peursum stond halverwege de ongelijke wedstrijd door goals van Sjoerd den Boer en Rody Korevaar met 3-0 voor. In de tweede helft waren Twan Romeijn, Sjoerd den Boer en Marck de Heer (twee keer) trefzeker. "Over twee weken gaan we onze huid tegen koploper ONI zo duur mogelijk verkopen."


Zevenklapper voor Groot-Ammers

groot-ammers • Voor gastheer Groot-Ammers was er tegen het enigszins verzwakte Well geen enkel vuiltje aan de lucht. "De krachtsverhoudingen waren te groot", aldus oefenmeester Ferry van Dijk na afloop. "Natuurlijk zie je als trainer altijd verbeteringen en kan je niet heel de wedstrijd goed spelen, maar ik ben tevreden." Hij zag Yannick de Bondt al na tien minuten de score openen. Bob van Oosterhout liet nog voor rust het net twee keer bollen; 3-0. Doelpuntenmaker Jan-Willem Renes werd na de 4-0 gewisseld voor de tot voor kort reizende Jesse den Engelsman, die prompt de 5-0 maakte. "De ongelukkige eigen goal van Ruud Ouweneel gooide geen roet in ons eten, want Yannick maakte 6-1 en 7-1."


Negen Streefkerkers nipt onderuit

streefkerk • Trainer Raymond Sponselee had grootste plannen tegen Groote Lindt. Maar met een 1-2 nederlaag kwam de Dordtenaar bedrogen uit. "Ik zeg het niet snel, maar vandaag speelden wij tegen twaalf man. De scheidsrechter heeft de wedstrijd kapot gefloten en in ons nadeel. Met elf man hadden wij niet verloren", aldus een ongewoon kritische Sponselee, die Streefkerk goed zag starten. Door twee foute beoordelingen van doelman Bauke de Jong stond De Lindt in de rust wel met 0-2 voor. "En wij inmiddels met tien man. Nick van Vugt kreeg twee pietluttige gele kaarten. Na rust moest de koud ingevallen Amel de Jong er om dezelfde reden af. Toch kwamen we terug tot 1-2 door een goal van Andy van Vugt, met zelfs kansen op 2-2. Over twee weken spelen we een zespuntenwedstrijd, thuis tegen Meerkerk."