vrijdag 22 februari

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Kindercarnaval in Giessenburg
19:00, Giessenburg. Speeltuinvereniging Kindervreugd houdt weer het kindercarnaval. Kinderen kunnen verkleed komen. Het feest is tot 20.00 uur in het clubgebouw. De toegang is voor leden gratis, niet-leden betalen 1,50 euro.

Spelavond in WIjngaarden
19:30, Wingerds Hof, Wijngaarden. Op vrijdagavond 22 februari wordt er in Wijngaarden weer een spelavond georganiseerd. Om 19:30 uur opent 't Wingerds hof haar deuren voor de deelnemer. Zij kunnen op deze avond darten, klaverjassen, biljarten sjoelen en rummicubben. De toegang bedraagt 4 euro, inclusief een kopje koffie.

Born in the USA van Legendary Albums Live
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op vrijdag 22 februari vanaf 20.15 uur Born in the USA van Legendary Albums Live uitgevoerd.
Born in the USA van Bruce Springsteen staat centraal in de vierde aflevering van de Legendary Albums Live. Van dit album van uit 1984 werden 30 miljoen exemplaren verkocht. De langspeelplaat telde maar liefst zeven nummer 1 hits, waaronder natuurlijk de titelsong, Dancing in the Dark, My Hometown en I'm on fire. The Boss wordt dit jaar 70, aanleiding genoeg om eens flink uit te pakken met een twee uur durend rocktheaterspektakel met een grote band o.l.v. Erwin Nijhoff. Entree: €26.75 / €25.20. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 23 februari

Goede Doelen Winkeltje
9:30, Meerkerk, Zouwendijk 53. Het Goede Doelen Winkeltje is open tot 12.00 uur. De koffie staat klaar.

Lammetjesdag in Schaapskooi
10:00, Ottoland. In de Schaapskooi is tot 16.00 uur een Lammetjesdag. Er is een minimarkt met (streek)producten. De entree is 1 euro. Info: www.schaapskooiottoland.nl. In verband met de te verwachten drukte is er parkeergelegenheid aan de Klokbekerweg. Van daar rijdt er een paardentram naar de Schaapskooi, tegen vergoeding van 1 euro.

Roué Verveer met Heppie de Peppie
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Roué Verveer treedt op zaterdag 23 februari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht met zijn programma Heppie de Peppie.
De altijd vrolijke Roué Verveer is een graag geziene gast bij vele tv-programma's, stond in 2016 en 2017 met 'Gabbers' in de Ziggo Dome en heeft met zijn boek 'Waarom? Daarom!' een bestseller op zijn naam staan. Roué wordt geprezen om zijn driftige en enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren. Hij geeft op originele en grappige wijze een eigen kijk op de wereld en zet met Heppie De Peppie wederom een ijzersterke voorstelling neer! Bij het drukken van de brochure is er overigens een vervelende fout in de tekst geslopen, waardoor er bij de voorstelling van Roué een verkeerde kaartprijs genoemd staat. De kaartprijs op de website is de correcte. Entree: €25.20 / €23.65. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Rockslag Finale met drie bands
20:45, Gorinchem. De bands AAD, Sonic Whip en A_men komen op de planken tijdens de finale van Rockslag in Gorinchem. De deuren van De Aanlegsteiger, Vissersdijk 30, gaan open om 20.45 uur. Entree voor leden is gratis en voor niet-leden 4 euro. De eerste band begint om 21.15 uur. AAD, Sonic Whip en A_men brengen respectievelijk ambient/alternative/idie, stonerrock en oldschool punk. Info: gorcumlive.nl.

zondag 24 februari

Country en rock in Plug In Café
15:00, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. Country en stevige rock staan centraal tijdens de optredens van de bands Pre@Up en MO'75. De eerste band begint om 15.30 uur. De toegang is gratis.

Muziekvoorstelling Izak Boom in kerk
18:30, Noordeloos. In de Ontmoetingskerk brengt multi-instrumentalist Izak Boom samen met bassist Bart Soeters de theatrale muziekvoorstelling 'Oneindig Laagland'. Hierin vertelt en zingt hij onder meer over zijn jeugd, opgegroeid in een evangelisch-christelijk kunstenaarsgezin. De liederen zijn afwisselend diepgaand en luchthartig van aard. De toegang is gratis.

Popdienst 'David meets Ed Sheeran'
18:30, Ottoland. In de gereformeerde kerk vindt een popdienst met als thema 'David meets Ed Sheeran' plaats. Medewerking verlenen Joyce & Mark. De dienst gaat over muziek in de tijd van de Bijbel en muziek van tegenwoordig, met muziek en zang van deze tijd. 'Liedjes die je hart raken gaan over herkenbare situaties, over jouw emoties', stellen de organisatoren. 'Welk lied raakt jouw hart?'

maandag 25 februari

PCOB Graafstroom
14:30, Brandwijk, De Akker. PCOB Graafstroom houdt de jaarvergadering. Naast de gebruikelijke punten is er ook een bestuursverkiezing. Na de pauze spreekt H. van de Leur over 'Smaak en kwaliteit van voeding'. Introducés zijn welkom.

Creatieve workshopavond
19:45, Oud-Alblas. Aan de Beemdweg 10 vindt een creatieve workshopavond ten bate van Stichting Stéphanos Zambia plaats. De deelnemers maken een plantenhanger, een bord met kopjes die gevuld kan worden met plantjes. Daarnaast vertelt veldwerker Irene Swets kort over haar werk in Zambia. De aanvang is 19.45 uur, de kosten zijn 17,50 euro. Opgeven kan via tfcvoorzambia@gmail.com.

dinsdag 26 februari

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. I.v.m. met voorjaarsvakantie geen Nederlandse les. Info: www.huisvandewaard.nl

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Ook kan er een spelletje worden gedaan.

Creadoedag in Giessenburg
10:00, Giessenburg. Speeltuinvereniging Kindervreugd houdt in het clubgebouw aan de Bogerd 41/43 een creadoedag. Kinderen van 3 (die dit jaar 4 worden) tot en met 6 jaar kunnen tussen 10.00 en 11.30 uur komen knutselen. Van 13.30 tot 15.30 uur is het voor 6 jaar en ouder. Niet-leden betalen 3 euro.

woensdag 27 februari

Koersbal en spelmiddag in Strevenaer
9:45, Streefkerk. Koersbal voor senioren. Vanaf 14.00 uur is er een spelmiddag voor senioren.

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 uur is er de Niet Aangeboren Hersenletsel-inloopochtend. Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Struinen door het Alblasserbos
10:00, Papendrecht, NVWA. Op woensdag 27 februari organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard' (NVWA) een struintocht door het bos onder leiding van een gids voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. De ochtend start om 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur. Deelnemers maken een wandeling in het bos en gaan op zoek naar nesten van vogels, bomen die al gezwollen knoppen hebben, kleine diertjes die weer gaan leven, bloemen die bloeien en nog veel meer. De kosten bedragen 2,50 euro per kind en dat is inclusief een glaasje limonade en een koekje. Graag van tevoren opgeven met de naam en leeftijd van het kind via jeugd@nvwa.eu. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Papendrecht nabij het Alblasserbos. Telefoon: 0184-412618. Website NVWA: www.nvwa.eu.

Open eettafel Lexmond
12:15, Lexmond, Huis Het Bosch. Open eettafel in Lexmond. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Huis het Bosch, 0347-342021. Aan- of afmeldingen uiterlijk 's maandags voor 12.00 uur doorgeven.

Kindermiddag met theater Woordenloos
14:00, Bleskensgraaf, VBG. In het onderkomen van de VBG Graafstroom aan de Kerkweg 8 in Bleskensgraaf (het oude gemeentehuis) wordt op woensdagmiddag 27 februari, tijdens de voorjaarsvakantie, een kindermiddag gehouden met kindertheater Woordenloos. Voor kinderen vanaf vier jaar zijn er toffe goocheltrucs, verhalen, filmpjes, liedjes en een wedstrijd tussen de jongens en de meiden. Voor meer informatie: estherschrijvers@hotmail.com. Entree is gratis. Opgeven is niet nodig maar kan via het mailadres gedaan worden. De voorstelling duurt tot ongeveer 15.15 uur.

Tafeltennis voor 55 Plus
Recreatief tafeltennis voor 55Plus bij MTTV, Meerkerk

Vrouwen van Nu Hoornaar
19:45, Hoornaar, dorpshuis Het Bruisend Hart. De avond van de Vrouwen van Nu Hoornaar staat in het teken van 'Streektaal'. Jan Arie Bogert gaat hierop in. Ook niet-leden zijn welkom.

Vrouwen van Nu Lexmond
19:45, Lexmond, Huis Het Bosch. Bij de Vrouwen van Nu Lexmond geeft Cees Gielis een diafilmpresentatie over de cultuur en natuur van Bhutan. Introducés zijn welkom, zij betalen 3 euro entree.

Lezing Art Nouveau
20:00, Hoornaar • Olga Harmsen verzorgt bij de Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos een lezing over Art Nouveau in het Bruisend Hart. Entree niet-leden 2 euro. Olga Harmsen is eigenaar van projectbureau Maison l' Art Nouveau. Zij geeft uitleg over de kunststroming Art Nouveau, vertelt over wat kunstenaars op dit gebied inspireerde en hoe je Art Nouveau in bijvoorbeeld de architectuur kunt herkennen en kunt onderscheiden van bijvoorbeeld Art Deco en Jugendstil. Ook gaat ze in op de bloei van Art Nouveau en waarom de stroming binnen twintig jaar ook weer net zo snel verdween.

donderdag 28 februari

Koffie-ochtend Hoogblokland
10:00, Hoogblokland, Dorpskamer. Inloop tot 12.00 uur voor een kop koffie of thee en een praatje.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie en/of spelletje. Van 14.30-16.00 uur Breicafé. Brei of haak eens een steekje mee. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2,50 euro. Deelnemen: Dini Resseler, 0184-641769. Info: www.huisvandewaard.nl

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop vanaf 16.30 uur. Er wordt een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven kan via 0184-662704 of 06-24153783.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is de bibliotheek open.

Thomas Acda met Motel in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thomas Acda komt op donderdag 28 februari vanaf 20.15 uur met zijn programma Motel naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.
Al sinds het einde van dat succesvolle duo dacht Thomas Acda na over een solovoorstelling, maar kwam er steeds niet van. Zo regisseerde hij films, schreef een boek en maakte tekst en muziek voor De Marathon. Het afgelopen seizoen werd hij bejubeld om zijn rol in de musical Anatevka. Motel is daarmee zijn eerste cabaretvoorstelling, met begeleiding van gitarist David Middelhoff. Met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Entree: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 1 maart

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open. Van 19.30 tot 22.00 uur is er het Auticafé.

Buffetavond in De Zes Molens
19:30, Hoornaar. In woonzorgcentrum De Zes Molens vindt de maandelijkse thema-avond plaats. Het thema is deze keer 'Bourgondisch'. De kosten voor de maaltijd zijn 19,75 euro. Inschrijven kan bij de medewerkers van het restaurant of via 0184-678043.

Back to the Country 8
20:15, Papendrecht. Back To The Country is bezig aan zijn achtste seizoen en komt naar Theater De Willem. De band Savannah laat de muziek uit de jaren vijftig, zestig en zeventig herleven. Zo'n 35 hits komen voorbij, compleet met anekdotes, van artiesten als John Cash, Charlie Rich, Buddy Holly, Jim Reeves en The Everly Brothers. Na het concert speelt Savannah nog even door in de foyer. Entree: €23,65 / €22,10. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.