Enquête TipMolenlanden over Tiny Houses en verkiezingen provincie

molenlanden • De nieuwe enquête van TipMolenlanden is dinsdag verstuurd en heeft ditmaal als onderwerpen: de provinciale statenverkiezingen en Tiny Houses. De enquête is verstuurd naar de inmiddels 614 leden van het burgerpanel. De vragen hebben betrekking op onder meer de animo voor de provinciale verkiezingen en op de wenselijkheid van plaatsing van Tiny Houses in Molenlanden als middel om de woningnood op te vangen. Deelnemers aan het burgerpanel hebben de enquête in hun mailbox gekregen. Via de volgende open link kan de enquête ook worden ingevuld: https://enquete.toponderzoek.com/PSVTH.

De nieuwe gemeente Molenlanden heeft een burgerpanel, een initiatief van Kontakt Mediapartners. Iedereen vanaf 16 jaar kan via dit panel zijn of haar mening geven over actuele thema's in de gemeente. Het Kontakt editie Alblasserwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Aanmelden is mogelijk op: www.TipMolenlanden.nl

Het burgerpanel telt inmiddels al 614 leden. Intentie is om in 2019 te groeien naar 750. Toponderzoek heeft in 70 gemeenten in Nederland burgerpanels ingesteld. De praktijk heeft al uitgewezen dat sommige onderzoeksresultaten worden meegewogen in de politieke besluitvorming. Dat betekent dat panelleden mede hun stempel kunnen drukken op besluitvorming. En juist dat maakt deelname aan het burgerpanel interessant en leuk. De panelleden kunnen ook zelf onderwerpen aandragen waarover zij geraadpleegd willen worden.


Politie bekeurt 18 hardrijders

regio • De politie heeft dinsdag tijdens drie controles in de regio in totaal 18 bestuurders op de bon geslingerd. Op de Provincialeweg N482 te Wijngaarden was de hoogst gemeten snelheid 108 km/uur. Opvallend waren de hoge snelheden die werden gemeten op de Spoorweg te Hardinxveld-Giessendam.