Kom Binnen Bij Bedrijven

molenlanden • Op 28 januari is de inschrijving geopend voor bezoekers aan Kom Binnen Bij Bedrijven in Molenlanden. Werkzoekenden en mensen op zoek naar een stageplaats, leerwerkplek en werkervaringsplaats kunnen zich inschrijven voor bedrijfsbezoeken naar keuze in zeven gemeentes in het Groene Hart. Ook wie vrijwilligerswerk zoekt en mensen die eens willen binnen kijken bij bedrijven in de regio, kunnen zich inschrijven. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart zetten allerlei bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren namelijk wagenwijd open. Deelname is gratis.
Bedrijven die meedoen hebben een of meerdere momenten in de week van 11 t/m 16 maart bepaald waarop zij open huis houden en bezoekers kunnen ontvangen. Zij verzorgen een presentatie, rondleiding, workshop of een een-op-een kennismaking. Bezoekers die zich inschrijven bij bedrijven naar hun keuze, kunnen zo een kijkje nemen in de keuken. Ook als er geen vacatures zijn, maken bedrijven graag kennis met geïnteresseerde bezoekers. Meer informatie:

q www.kombinnenbijbedrijven.nl


Informatieavond over ruwvoerteelt

noordeloos • Bij loonbedrijf Habo aan de Minkeloos 10a in Noordeloos wordt op maandag 25 februari vanaf 20.00 uur een informatieavond gehouden over 'Ruwvoerteelt is vooruit kijken'.
Wim Jaspers, ruwvoerspecialist bij Van Iperen BV, neemt bezoekers mee naar de schakels in het ruwvoerproces; van bodem tot voer. Henk Groeneveld, technisch adviseur van Alliance, zal het gaan hebben over raskeuze bij mais.


Avondvierdaagse gaat niet door

meerkerk • De organisatoren van de avondvierdaagse in Meerkerk hebben aangekondigd dat er geen 25e avondvierdaagse gehouden zal worden dit jaar.
De organisatoren voeren in een bericht op Facebook diverse redenen aan, maar het tekort aan vrijwilligers wordt genoemd als belangrijkste reden om dit jaar af te zien van de organisatie van het evenement.
De voortdurende stijging van de kosten is een ander argument. De Wandelbond stelt steeds hogere eisen, die veel meer geld kosten dan in vorige jaren. Het verplicht afsluiten van een juridische overeenkomst met de bond voor de levering van medailles wordt ook genoemd, evenals het regelen van benodigde vergunningen met de gemeente en Waterschap Rivierenland.


Meldpunt openbaar busvervoer

vijfheerenlanden • CDA Utrecht heeft een meldpunt geopend voor klachten, tips en opmerkingen om het openbaar busvervoer te verbeteren in de Vijfheerenlanden.
Naast de overgang van Vijfheerenlanden naar Utrecht, is in Zuid-Holland ook een nieuwe vervoersconcessie ingegaan. Dit betekent dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt over het openbaar vervoer. Het is bekend dat buslijnen die onder verantwoordelijkheid van Zuid-Holland vallen, kampen met nieuwe routes en andere problemen. Klachten, opmerkingen en tips kunnen gestuurd worden naar cda@provincie-utrecht.nl onder vermelding van OV-meldpunt Vijfheerenlanden. Het CDA verzamelt signalen en brengt die onder de aandacht van de provincie en Qbuzz, de vervoerder in de regio.