Afbeelding
Foto:

Gratis cybercrime training voor ondernemers

vijfheerenlanden • De gemeente Vijfheerenlanden organiseert samen met de VeiligheidsAlliantie Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voor plaatselijke ondernemers de gratis cybercrime training 'Digitaal Veilig'.

Cybercrime is voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) een toenemend probleem. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken.

In de training leren mkb-ondernemers en hun medewerkers hoe zij het risico om slachtoffer te worden van cybercrime zoveel mogelijk kunnen verkleinen. De training vindt plaats op dinsdagavond 26 maart in Huis het Bosch in Lexmond.

Burgemeester Jan Pieter Lokker benadrukt het belang van de bijeenkomst. "Ondernemers zijn kwetsbaar. Het is erg moeilijk om digitale veiligheid te garanderen, zeker voor kleine ondernemers vraagt dat forse investeringen."

"Het beveiligen van bedrijventerreinen is overzichtelijk en tastbaar, het is veel lastiger om je digitale veiligheid op orde te krijgen. Cybercrime is ongrijpbaar, dergelijke organisaties werken in het verborgene en zetten bedrijven en hun klanten op het verkeerde been. Deze avond is bedoeld om ondernemers duidelijk te maken welke stappen ze kunnen zetten."

Aanmelden kan voor 19 maart via het emailadres info@vijfheerenlanden.nl o.v.v. Cybercrime.

André Bijl