Afbeelding
Foto:

Wellantcollege start opleiding voor vakmensen

ottoland • Wellantcollege de Bossekamp in Ottoland gaat een nieuwe opleiding aanbieden: de vakmanschapsroute.

De opleiding gaat starten in schooljaar 2019-2020 en is een vijf- of zesjarige opleiding, waarbij leerlingen uiteindelijk van school gaan met een MBO 2 diploma. De opleiding wordt in zijn geheel aangeboden in Ottoland. De leerling wordt praktisch en vakbekwaam opgeleid in de volgende drie richtingen: Groen, Grond en Infra, Hovenier en Melkveehouderij. De Vakmanschapsroute geeft direct toegang tot de vervolgopleiding MBO niveau 3. Samen met bedrijven uit de regio wordt deze opleiding vormgegeven. De leerling loopt gedurende de opleiding stage bij diverse bedrijven waar ze uiteindelijk ook hun opleiding afronden. Voor meer informatie kunnen belangstellenden de open dag op woensdag 20 februari op het Wellantcollege bezoeken.


Uitbreiding zorgboerderij De Morgenster

streefkerk • Zorgboerderij De Morgenster, voorheen bekend als zorgboerderij Den Oudenhove uit Streefkerk, is compleet vernieuwd.

Els en Maarten den Ouden zijn vorig jaar verhuisd en ze hebben op de nieuwe locatie aan de Bergstoep 70 een grote oude stal gerenoveerd tot een nieuwe en ruime dagbestedingslocatie. Maar niet alleen de locatie, ook het team van zorgboerderij de Morgenster is vernieuwd. Naast zorgboerin Els en zorgboer Maarten is de begeleiding op de boerderij ook in handen van Denise. Door de komst van Denise is de zorgboerderij per 1 maart vijf dagen in de week geopend; van dinsdag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 16.30 uur. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een gedragsbeperking, een verstandelijke of een lichamelijke beperking zijn welkom. Voor meer informatie: stichting Zorgboeren Zuid-Holland via 0184-605301.


Dronken tegen geparkeerde auto

streefkerk • In Streefkerk op de Nieuwe Veer vond zondag rond 02.50 uur een verkeersongeval plaats. Een bestuurder van een bestelauto reed tegen een geparkeerd voertuig aan, waardoor zware schade ontstond. Tegen de politie verklaarde de 21-jarige bestuurder uit Streefkerk dat de ruiten van zijn voertuig beslagen waren. Dit was niet meer te controleren, maar uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Gelet op het feit dat hij beginnend bestuurder is, is het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd. De Officier van Justitie zal verder beslissen.