Lezing 'Wat eet er van mijn plant'

gorinchem • Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt op maandag 25 februari vanaf 20.00 uur een lezing over 'Wat eet er van min plant'. Kees Boele neemt bezoekers in wijkgebouw De Heul aan de Nieuwe Hoven 141 mee op een ontdekkingstocht door het wilde groen in onze woonomgeving. Op de foto zijn het schitterende insecten maar op planten zijn het maar lastige knagers. Entree bedraagt 3 euro.


Fitheidstesten voor 55-plussers

molenlanden • Voor de 55-plussers uit de gemeente Molenlanden organiseert GiGa in samenwerking met huisartsenpraktijk Hoornaar en PhysioFit Hoornaar op vrijdag 15 maart gratis fitheidstesten. Vanaf 09:00 tot 13:00 uur kan men zich laten testen bij de Zes Molens in Hoornaar. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 8 maart. Voor vragen en aanmelden: Stan de Groot, Beweegcoach van GiGa Giessenlanden via 06-22810286 of stan.degroot@gigagiessenlanden.nl.


Collecteren voor Amnesty Lexmond

lexmond • Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt van 11 tot en met 16 maart haar landelijke collecte. In onder meer Lexmond zijn nog collectanten nodig. Aanmelden kan via 020-6264436, collecteservice@amnesty.nl of www.amnesty.nl/collecte.


Lexmondse Kwis

lexmond • Na een maandenlange periode van voorbereiding en veel voorpret zal op vrijdag 8 maart de tweede Lexmondse Kwis van start gaan.

De organisatie is blij verrast door het enthousiasme van de inwoners: er hebben zich al 23 teams ingeschreven. Maar er is nog plek genoeg voor meer inschrijvingen. Inschrijfgeld per team is 15 euro, te betalen bij het ophalen van het kwisboek.
De teams zullen zich tijdens de quiz gaan bezighouden met allerhande opdrachten. Ze werken hieraan op een zelfgekozen locatie, maar zullen ook het dorp in moeten om oplossingen te vinden.
Op vrijdag 8 maart kan elk team om 18:30 uur het kwisboek ophalen bij de Oranjevereniging in de foyer van Huis het Bosch. Het boek gaat mee terug naar de teamlocatie. Uiterlijk om 23:30 uur leveren de teams het kwisboek ingevuld weer in bij de Oranjevereniging in de foyer. Aansluitend is er een gezellig samenzijn, waar nagepraat kan worden over de quizavond. Op zaterdag 30 maart zal duidelijk worden welk team de winnaar wordt van de tweede editie van de Lexmondse Kwis.
De inschrijving voor De Lexmondse Kwis is al gestart. Aanmelden kan nog tot uiterlijk 22 februari via email naar kwis@oranjevereniging-lexmond.nl. Kijk voor meer informatie op www.oranjevereniging-lexmond.nl.


Dorpskamer op nieuwe locatie

hoogblokland • Op donderdag 28 februari opent Dorpskamer Hoogblokland haar deuren op de nieuwe locatie in het MFC in Hoogblokland.

Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de koffieochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Ook in de nieuwe Dorpskamer kan men gratis boeken lenen en worden er weer activiteiten voor alle dorpsbewoners georganiseerd.