Holland Zingt naar Rome

regio • Het Christelijke Reiskoor Holland Zingt heeft onlangs hun nieuwe koorreis bekend gemaakt. Het koor maakt van 7 tot en met 11 mei 2020 een vijfdaagse vliegreis naar Rome. Er wordt gezongen in de bekende St. Pieters Basiliek in Vaticaanstad en op zondag wordt gezongen in de Friezenkerk. Deze kerk staat midden in het centrum van Rome en iedere zondag vindt daar en Nederlandstalige dienst plaats.

Verder wordt er een groot concert gegeven in de prachtige Sant' Andrea della Valle Basiliek. Naast de concerten is er ook voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan en zijn er een enkele mooie excursies gepland. De tien repetities voor deze reis, onder leiding van de bekende dirigent André van Vliet, starten dit najaar en worden op vrijdagavond en zaterdagmorgen gehouden in Puttershoek. Het bestuur zoekt nieuwe projectleden voor deze reis. Op de website www.hollandzingt.nl is een uitgebreide brochure te vinden waarin nog veel meer informatie over deze reis te lezen valt. Deze brochure kan ook toegestuurd worden door te bellen met Leen Koster via 06-28571581. Iedere alleenstaande koorzanger(es) mag ook een introducé meenemen.

Ondanks het feit dat de koorreis pas in 2020 plaatsvindt moeten de aanmeldingen vóór 15 maart binnen zijn. Want vliegtickets en hotelkamers moet al een jaar van te voren worden vastgelegd.


Kat zoek geraakt

streefkerk • De familie Van Ravens aan de Nieuwe Veer in Streefkerk is sinds 10 januari dit jaar hun rood-cyperse kater Bassie kwijt.

Het is een forse, ongecastreerde en zeer aanhankelijke kater. Hij heeft witte pootjes, een witte bef en snoetje. Op de website www.hetkontakt.nl/alblasserwaard staat een foto van de poes. Wie Bassie gezien heeft, wordt verzocht een appje sturen naar 06-44358050.


Plastic Guerrilla ruimt zwerfvuil op

gorinchem • Op zaterdag 23 februari houdt De Plastic Guerilla (DPG) een zwerfvuilopruimactie bij de sportvelden en fietspaden bij de Schelluinsekade. De start is om 10.00 uur aan het parkeerterrein aan de Bataafse Kade tegenover het Unitasveld.

De actie duurt tot 12.00 uur. Een paar handschoenen is het enige dat de deelnemers behoeven mee te nemen. Voor meer informatie: www.plasticguerrilla.nl.


Bestuurswisseling bij Beter Wonen

nieuw-lekkerland/groot-ammers • Onlangs heeft er bij Woningbouwstichting Beter Wonen een bestuurswisseling plaatsgevonden.

Met ingang van 1 februari 2019 is de heer B.G.M. Gruijters aangesteld als directeur bestuurder a.i. Naast de heer Gruijters vormen mevrouw E. Noorland-Hardeman (medewerker financiën) en de heer B. Verschut (financieel beleidsmedewerker a.i.) het werkapparaat van Beter Wonen.

Tevens is er een nieuwe raad van commissarissen aangetreden. Vanaf 1 januari 2019 hebben de heer B.P. de Wit (voorzitter), de heer J. Lagendijk (lid namens de huurders) en de heer A.C. Bragt (lid) zitting in de raad.