Geen punt voor sterk SteDoCo

katwijk • Na een sterk optreden, maar een 2-1 nederlaag tegen Quick Boys gaf SteDoCo-trainer Gijs Zwaan zijn spelers de opdracht om met de borst vooruit het kleedlokaal te verlaten. "In de wedstrijdbespreking had ik ze gevraagd om bereidheid, lef en kwaliteit te tonen. Deze drie kernwaarden heb ik teruggezien in de wedstrijd. Op het veld hebben we een punt gemaakt en ook verdiend, maar helaas niet gehaald." Zwaan zag op het halfuur Joran Schröder de stand met een geweldige volley gelijk trekken. "Die had voor twee moeten tellen, zo mooi was dat doelpunt." Quick Boys kwam halverwege de tweede helft weer op voorsprong, waarna de Alblasserwaarders tevergeefs op zoek gingen naar de verdiende gelijkmaker. "Maar dit geeft alle vertrouwen dat het volgende week tegen VVOG hartstikke goed gaat komen."


Peursum blijft steken op 1-1

bergen op zoom • Enigszins teleurgesteld was Peursum-trainer Ton Heijstek wel na de remise bij FC Bergen. Op een dik uur rijden van Giessenburg kwamen zijn pupillen niet verder dan 1-1. Sjoerd de Boer zette de roodhemden nog wel op voorsprong en het was wachten op de 0-2, maar de zeer compact spelende Brabanders kwamen op gelijke hoogte en gaven het puntje niet meer weg. "In de tweede helft speelden we voortdurend op hun helft, maar paal en lat waren voor ons een sta in de weg."


Arkelse winst met dank aan Van Horik

arkel • Arkel-trainer Leon Elands gaf na afloop van de nipte 3-2 zege op laagvlieger IFC een kort analyse: "Corné van Horik maakte het verschil." De koploper speelde volgens de oefenmeester niet zijn beste wedstrijd. "Maar het kan niet altijd goed zijn en zolang je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander..." De gasten kwamen op een vroege voorsprong, maar voor de thee herstelde Van Horik de schade; 2-1. Na de Ambachtse gelijkmaker was het weer Van Horik die Arkel aan de zege hielp. "We mogen geen enkele tegenstander onderschatten, ook de tegenstander van volgende week niet. VVAC won vandaag van Schelluinen. We zijn dus gewaarschuwd."


Matig spel, wel winst voor Ammers

hellouw • In de eerste helft werd er niet gescoord, na rust waren Bob van Oosterhout en Jan-Willem Renes in minuut 70 en 80 trefzeker en bezorgden Groot-Ammers de zege. "Twee mooie spitsengoals en voor de rest was het vandaag matig", aldus trainer Ferry van Dijk, die Brakel zag verliezen van runner-up Zuilichem. "Een ploeg om in de gaten te houden."


Lekvogels al voor rust klaar met Well

well • In Gelderland boekte Lekvogels een bijzonder eenvoudige 0-6 overwinning. Gastheer Well hield vanaf het beginsignaal open huis. Door een Gelders eigen doelpunt, Bart van Zessen en Swen van Dorp was het na twaalf minuten al 0-3 voor de Vogels. Nog voor de thee gooide Ralf van Klij met twee rake doelpogingen de ongelijke strijd mogelijk nog vaster in het slot. "De tweede helft speelden we plichtmatig uit, met als doel in ieder geval de 'nul' te houden", aldus Lekvogels-trainer Ton Delfgou, die Van Klij zijn derde zag scoren.